با آرتروسکوپی زانو، جراحی زانو را به‌روش بسته امتحان کنید

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب، یک هدر اضافه کنید
    آرتروسکوپی زانو، روشی است که توسط آن عمل جراحی زانو به‌صورت بسته برای بیماران صورت می‌گیرد. اگر جز آن دسته از افرادی هستید که ترجیح شما عملی بدون عارضه و به‌صورت بسته است، در ادامه با ما همراه باشید تا اطلاعاتی در این خصوص در اختیار شما قرار دهیم. امروزه پیشرفت‌های بسیار زیادی را در زمینه پزشکی شاهد هستیم. در گذشته درمان برای بیماران با محدودیت‌هایی انجام می‎شد. در صورتی که درمان‌های ساده و اولیه کارساز نبود، پزشکان انجام عمل جراحی باز را به‌عنوان درمان نهایی برای بیماران در نظر می‌گرفتند. اما در حال حاضر به هیچ وجه در ابتدا درمان‌های تهاجمی به بیماران توصیه نمی‌شود، نخست با استفاده از درمان‌های ساده سعی بر این دارند که بیماری افراد را درمان کنند و در صورت عدم درمان، راهکارهای حرفه‌ای‌تری را در نظر خواهند گرفت. امروزه اگر عمل جراحی زانو تنها گزینه درمان از نظر بهترین متخصص ارتوپدی در کرج باشد، نوعی از جراحی برای بیمار انجام می‌شود که به‌صورت بسته انجام گیرد تا کمترین آسیب و عارضه را برای بیمار به‌همراه داشته باشد.

    با عمل آرتروسکوپی زانو بیشتر آشنا شوید

    این روش از جراحی زانو، یک نوع روش تشخیصی و درمانی است که پزشک با استفاده از ابزاری به نام آرتروسکوپ عمل بسته را برای بیمار انجام می‌دهد. این نوع عمل، نیمه تهاجمی است که علاوه بر تشخیص مشکلات ایجاد شده در زانو، جهت درمان نیز کاربرد دارد. به آرتروسکوپ یک دوربین متصل است و این امکان را به پزشک می‌دهد تا او از داخل زانو، دید کامل داشته باشد و بررسی‌های لازم انجام گیرد. جهت استفاده از آرتروسکوپ برش‌های بسیار کوچکی زده می‌شود. از آنجایی که این روش درمانی نسبت به عمل جراحیِ باز، برتری بسیار بیشتری دارد، از محبوبیت بسیار زیادی نیز در بین بیماران و پزشکان برخوردار است. علاوه بر این، روند بهبودی در این روش درمانی بسیار سریع است. عمل بسته کمتر از ۱ ساعت طول می‌کشد، همچنین عارضه جدی و خطرناکی را ایجاد نمی‌کند. با آرتروسکوپی زانو، جراحی زانو را به‌روش بسته امتحان کنید, دکتر امید شریفی

    آرتروسکوپی زانو چه کارایی و منفعتی دارد؟

    همانطور که می‌دانید این روش یک نوع عمل حداقل تهاجمی است، توسط برش کوچکی که زده می‌شود، پزشک با استفاده از دوربین و مانیتور و با دید کامل، درمان را انجام می‌دهد. این نوع عمل در طیف وسیعی از مشکلات زانو کاربرد دارد که در ادامه برای شما ذکر خواهیم کرد:
    • درد و سفتی در مفصل
    • آسیب‌دیدگی غضروف
    • استخوان و غضروف متحرک
    • برای تخلیه مایع جمع شده در زانو
    اغلب افراد این روش درمانی را به سایر روش‌های درمانی ترجیح می‌دهند، زیرا مزایایی را برای بیماران در بر خواهد داشت که به شرح زیر است:
    • آسیب کمتر به بافت عضلانی
    • زمان بهبودی بسیار کمتر نسبت به روش درمانی‌های دیگر
    • بخیه کمتر
    • درد بسیار کمتر پس از عمل
    • کاهش خطر ایجاد عفونت به‌دلیل برش‌های کمتر
    با وجود مزایای زیاد، ممکن است این نوع عمل جراحی زانو، برای همه افراد مناسب نباشد. در واقع شواهدی که در این خصوص وجود دارد، نشان می‌دهد که کسی که دچار آرتروز زانو است، کمتر از این روش درمانی بهره می‌برد.

    نکاتی جهت آمادگی برای انجام جراحی زانو

    گاهی برخی از پزشکان، انجام تمرینات ملایم را جهت آمادگی برای انجام جراحی زانو پیشنهاد می‌دهند. اگر دارویی مصرف می‌کنید، باید با پزشک خود در میان بگذارید؛ چراکه ممکن است توصیه‌هایی در این خصوص برای شما داشته باشد. گاهی لازم است که بیمار برخی از داروهای خود را قطع کند، حتی در خصوص داروهای بدون نسخه، مانند ایبوپروفن این مسئله صدق می‌کند. همچنین ممکن است لازم باشد که بیمار تا ۱۲ ساعت قبل از عمل غذا نخورد، خصوصا اگر بیهوشی عمومی برای بیمار در نظر گرفته شده است. با آرتروسکوپی زانو، جراحی زانو را به‌روش بسته امتحان کنید, دکتر امید شریفی با آرتروسکوپی زانو، جراحی زانو را به‌روش بسته امتحان کنید, دکتر امید شریفی

    پروسه انجام جراحی بسته زانو چگونه است؟

    ابتدا پزشک باید بی‌حسی را برای بیمار انجام دهد. نوع بی‌حسی که برای بیمار انجام می‌گیرد، بستگی به میزان آسیب‌دیدگی دارد. به‌طور مثال اگر یک زانو نیاز به عمل داشته باشد، پزشک تنها به همان زانو داروی بی‌حسی را تزریق می‌کند، اما اگر دو زانو باشد از کمر به پایین بی‌حس خواهد شد. در برخی از مواقع نیز پزشک ترجیح می‌دهد که بیهوشی عمومی برای بیمار انجام گیرد. سپس چند برش کوچک بر زانو زده می‌شود. جراح با استفاده از پمپ، محلول نمکی را در قسمت آسیب‌دیده وارد می‌کند که منجر به گسترده‌تر شدن زانو و دید بهتر پزشک در حین عمل جراحی خواهد شد. پس از آن در صورت نیاز از ابزارهای کوچکی جهت درمان مشکل زانو استفاده می‌شود، پس از اتمام جراحی بسته زانو، ابزارهای کوچک و محلول نمکی خارج می‌شود و در نهایت برش‌های ایجاد شده، بخیه زده می‌شوند. در اغلب مواقع روند درمان به‌روش آرتروسکوپی زانو کمتر از یک ساعت طول خواهد کشید.

    آرتروسکوپی زانو چه خطراتی را به‌همراه دارد؟

    از آنجایی که این نوع عمل جراحی به‌صورت نیمه تهاجمی انجام می‌شود، عارضه‌های جدی برای بیماران ایجاد نمی‌کند. به‌طور مثال انجام بیهوشی برای برخی از بیماران ممکن است حساسیت‌هایی را ایجاد کند. برخی دیگر از عارضه‌های آرتروسکوپی زانو را در ادامه ذکر خواهیم کرد:
    • سفتی مزمن در زانو
    • آسیب به بافت و عصب
    • احتمال ایجاد عفونت
    • خونریزی در مفصل
    • خون لختگی
    تمامی این موارد بسیار نادرند و به‌عنوان مشکلات احتمالی یاد می‌شوند. اغلب افرادی که این نوع عمل جراحی بسته زانو را انجام داده‌اند، بدون هیچ مشکلی بهبود یافته‌اند.

    نکات و مراقبت‌های پس از انجام آرتروسکوپی زانو

    به‌طور کلی روند بهبودی و درمان در این روش بسیار سریع‌تر از عمل جراحی است. پزشکان پس از اتمام عمل و ترخیص، توصیه‌هایی برای بیماران دارند تا بتوانند هرچه سریع‌تر بهبود یابند، در ادامه نکات لازم در خصوص مراقبت پس از درمان را برای شما ذکر خواهیم کرد:
    • استفاده از کمپرس یخ روی پانسمان و اطراف قسمت جراحی شده جهت کاهش تورم
    • بالا نگهداشتن پا تا چند روز پس از عمل
    • استراحت کردن جهت تسریع روند بهبودی
    • تعویض پانسمان به‌طور منظم
    • استفاده از عصا برای جلوگیری از وارد کردن وزن بدن به زانو
    با آرتروسکوپی زانو، جراحی زانو را به‌روش بسته امتحان کنید, دکتر امید شریفی در صورت لزوم، پزشک داروهایی را قبل از ترخیص جهت تسکین درد برای بیماران تجویز می‌کند. در برخی از موارد پزشک مصرف آسپرین را جهت جلوگیری از ایجاد لخته شدن خون به بیماران توصیه می‌کند. زمان بهبودی کامل در هر فردی متفاوت است، گاهی برخی از افراد به‌مدت ۱ تا ۳ هفته به فعالیت‌های روزمره خود باز می‌گردند و اگر فردی بخواهد فعالیت‌های سنگین‌تری مانند تمرینات ورزشی را انجام دهد، نیاز به استراحت ۶ الی ۸ هفته‌ای خواهد داشت. با آرتروسکوپی زانو، جراحی زانو را به‌روش بسته امتحان کنید, دکتر امید شریفی

    انجام تمرینات ورزشی قبل و بعد از جراحی

    انجام تمرینات ورزشی مناسب قبل و بعد از جراحی آرتروسکوپی زانو می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد. مراجعه به یک فیزیوتراپیست جهت انجام تمرینات مناسب به تقویت عضلات زانو کمک می‌کند و می‌تواند در روند بهبودی نیز تاثیرگذار باشد. همچنین برخی از پزشکان آموزش‌های لازم را جهت انجام تمرینات کششی مناسب که باید در خانه انجام دهید، به شما آموزش می‌دهند. ورزش یک بخش مهم و اساسی در درمان است؛ چراکه به قدرت حرکتی و افزایش دامنه حرکات زانو بسیار کمک می‌کند. انتخاب نوع تمرینات ورزشی به وضعیت بیمار بستگی دارد. حتما باید در این خصوص با پزشک یا فیزیوتراپیست خود صحبت کنید تا تمرین مناسبی برای شما در نظر گرفته شود و منجر به آسیب بیشتر زانو نشود.

    کلام آخر

    زمان بهبودی پس از آرتروسکوپی زانو در هر بیماری متفاوت است، شدت و نوع آسیبی که به زانوی شما وارد شده است، می‌تواند در نتیجه جراحی بسته زانو موثر باشد. همچنین مراقبت‌ها و رعایت نکات پس از عمل از دیگر مواردی است که می‌تواند در نتیجه عمل تاثیرگذار باشد. در نهایت اگر می‌خواهید عملی با کمترین عارضه و بهترین نتیجه را شاهد باشید، باید به توصیه‌های پزشک در این خصوص به‌خوبی عمل کنید.

    پاسخ به سوالات رایج در خصوص آرتروسکوپی زانو

    برخی از افراد باید تا چند روز اول پس از جراحی بسته زانو عصا داشته باشند؛ زیرا ممکن است فشاری که وزن به زانو وارد می‌کند، برای بیمار خطرناک باشد. گاهی پزشک به برخی از افراد استفاده از عصا را توصیه نمی‌کند. مدت کمی پس از آرتروسکوپی زانو یاد خواهید گرفت چگونه بدون عصا هنگام راه رفتن تعادل خود را حفظ کنید.

    بسته به شرایط هر بیمار، زمان بهبودی متفاوت است. معمولا بیماران در بازه زمانی ۱ تا ۸ هفته می‌توانند به زندگی روزمره و عادی خود بازگردند. تا زمانی که به‌طور کامل بهبود نیافتید خود را مجبور به انجام هیچ فعالیتی نکنید؛ چراکه ممکن است تسکین و بهبودی شما را به خطر بیندازد.

    خیر، باید مدتی را استراحت کنید و از انجام فعالیت‌هایی مانند رانندگی کردن خودداری کنید. ممکن است تا یک الی دو هفته نتوانید رانندگی کنید، در واقع نباید بدون مشورت با پزشک هیچ اقدامی را انجام دهید.

    اگر پس از گذشت مدتی، می‎خواهید رانندگی کنید، ابتدا بهتر است عملکرد زانوی خود را هنگام رانندگی مورد بررسی قرار دهید، اگر هنگام ترمز کردن یا گاز دادن با مشکلی روبه‌رو می‌شوید، بهتر است مدتی را صبر کنید تا هنگام رانندگی هیچ مشکلی نداشته باشید.

    به شدت توصیه می‌شود که بیماران پس از ترخیص از بیمارستان تا دو روز از دوش گرفتن خودداری کنند. اگر پس از آن می‌خواهید به حمام بروید، باید اطمینان داشته باشید که زانوی شما خیس نمی‌شود. تا زمانی که برش ایجاد شده در زانو بهبود نیافته است، نباید بگذارید که زانو خیس شود

    خودسرانه هیچ دارویی استفاده نکنید، تنها داروهایی که توسط پزشک برای شما تجویز شده است، باید مصرف شود. داروها را طبق تجویز پزشک در زمان و اندازه ذکر شده مصرف کنید.

    اگر می‌خواهید داروی جدیدی استفاده کنید، ابتدا با پزشک خود در میان بگذارید، در صورت تایید پزشک می‌توانید داروهای مورد نظر خود را مصرف کنید.

    مدت زمانی که بیماران در بیمارستان می‌مانند بستگی به شرایط آنها دارد، به‌طور کلی بیشترین زمانی که بیماران در بیمارستان بستری می‌مانند، یک روز است.

    این نوع جراحی زانو از آنجا که به‌صورت بسته برای بیماران انجام می‌گیرد، نسبت به‌روش درمانی‌های دیگر کمترین درد را پس از عمل برای بیمار به‌همراه خواهد داشت. به‌طور مثال اگر آرتروسکوپی زانو به‌دلیل ترمیم «مینیسک زانو» انجام گرفته باشد، پس از عمل تقریبا بیمار دردی احساس نمی‌کند. بیمار بلافاصله می‌تواند با کمک عصا راه برود و زانوی خود را تا حدی خم کند.

    پس از اتمام عمل در اتاق ریکاوری، از بیمار خواسته می‌شود که حرکاتی را با پای خود انجام دهد تا عملکرد و حرکت بیمار را ارزیابی کنند و یک روز پس از عمل بیمار باید فیزیوتراپی را شروع کند.

    پس از عمل در اغلب مواقع توصیه می‎شود که برای راه رفتن از عصا استفاده کنید تا وزن زیادی به زانو وارد نشود. در روز دوم پس از جراحی بدون کمک راه بروید، حتی باید برخی از تمرینات ملایم را انجام دهید تا هرچه سریع تا دامنه حرکات بازگردد.

    اینکه چه زمانی می‌توانید به محل کار خود بازگردید، بیشتر از آنکه به پزشک شما بستگی داشته باشد به خود شما بستگی خواهد داشت. به‌طور مثال اگر کار شما به گونه‌ای است که نیازی به پیاده‌روی ندارد و فعالیت سنگینی را نباید انجام دهید، پس ۱ الی ۲ هفته پس از جراحی زانو می‌توانید کار خود را انجام دهید.

    اگر کارِ دستی سنگین انجام می‌دهید یا نیاز به راه رفتن زیادی دارید، باید ۸ الی ۱۲ هفته منتظر بمانید تا شرایط شما به‌طور کامل بهبود یابد.

    تماس مطب کرج
    مسیریابی مطب کرج
    دریافت نوبت آنلاین
    تماس مطب فردیس
    مسیریابی مطب فردیس
    پیمایش به بالا