آرتروز شانه

آرتروز شانه
فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب، یک هدر اضافه کنید

    آشنایی با چندین آسیب رایج در والیبال

    آرتروز انواع مختلفی دارد، که یکی از انواع آن آرتروز شانه است. خطر ابتلا به این بیماری که همراه با درد و محدود شدن حرکات جسمی است با افزایش سن، بیشتر خواهد شد؛ اما به این معنا نیست که تنها افراد مسن دچار این عارضه می‌شوند.
    حتی در برخی از افراد جوان آسیب‌های مختلف مانند دررفتگی شانه، ممکن است منجر به آرتروز شانه شود. اگر شما به تازگی دچار عارضه‌هایی در شانه خود شده‌اید و نگران احتمال ابتلا به آرتروز هستید، در ادامه با ما همراه باشید تا اطلاعات لازم را در این خصوص در اختیار شما قرار دهیم.

    منظور از آرتروز چیست؟

    بیماری مفصل دژنراتیو اصطلاح دیگری است که برای این بیماری بیان می‌شود. آرتروز زمانی رخ می‌دهد که غضروف بالای استخوان که غضروف مفصلی نیز گفته می‌شود، از بین می‌رود. وقتی انتهای استخوان به یکدیگر برخورد می‌کنند دچار تورم، درد و گاهی استئوفیت‌ها یا خارهای استخوانی می‌شود.
    علائم آرتروز شانه

    آشنایی با آرتروز شانه

    شانه از دو مفصل به نام آکرومیوکلاویکولار یا AC و گلنوهومرال تشکیل شده است. مفصل AC قسمتی است که استخوان ترقوه با آکرومیون که در نوک تیغه شانه قرار دارد، با یکدیگر روبه‌رو می‌شوند.
    مفصل گلنوهومرال قسمتی است که استخوان بالای بازو با تیغه شانه یا کتف با یکدیگر روبه‌رو می‌شوند. آرتروز شانه بیشتر در مفصل AC یا آکرومیوکلاویکولار مشاهده شده است.

    مشاهده مقاله
    علت و درمان درد مفاصل

    چه کسانی به آرتروز شانه مبتلا می‌شوند؟

    آرتروز شانه بیشتر در افرادی که بیش از ۵۰ سال دارند، ایجاد می‌شود. در افراد جوان ممکن است به‌دلیل آسیب‌هایی مانند ضربه، شکستگی یا دررفتگی ایجاد شده باشد. این مشکلات به‌عنوان آرتروز پس از سانحه شناخته می‌شود. به علاوه احتمال دارد به‌صورت ارثی در افراد ایجاد شود.

    آرتروز شانه با چه علائمی همراه است؟

    همانند دیگر انواع آرتروز، آرتروز شانه با درد همراه است. فرد مبتلا هنگام حرکت شانه و پس از حرکت شانه احساس درد خواهد داشت. حتی بسیاری از افراد هنگام خواب نیز احساس درد دارند.
    علائم دیگری که از این بیماری مشاهده می‌شود، مربوط به محدود شدن دامنه حرکات است. این محدودیت زمانی مشخص می‌شود که می‌خواهید بازوی خود را حرکت دهید. حتی هنگامی که بازوی خود را حرکت می‌دهید، می‌توانید صدای حرکات شانه خود را بشنوید.
    آرتروز شانه چیست؟

    آرتروز شانه چگونه تشخیص داده می‌شود؟

    زمانی که به پزشک مراجعه می‌کنید، ابتدا در خصوص سابقه بیماری و مشکلات شما سوال خواهد کرد و سپس معاینه فیزیکی را برای شما انجام می‌دهد. آزمایشاتی که برای تشخیص دقیق این بیماری به کار برده می‌شود، شامل موارد زیر است:

    • اشعه ایکس
    • انجام MRI
    • آزمایش خون؛ این آزمایش جهت تشخیص آرتریت روماتوئید انجام می‌گیرد یا برای رد کردن بیماری‌های احتمالی انجام می‌شود.
    • نمونه مایع سینوویال، مایع زلاله‌ای در پوشش مفصل جهت تجزیه و تحلیل برداشته می‌شود.
    مشاهده مقاله
    منظور از روماتیسم مفصلی چیست؟

    آرتروز شانه چگونه درمان می‌شود؟

    درمان‌هایی که در ابتدا برای این بیماری در نظر گرفته می‌شود، غیرتهاجمی است. به‌طور کلی درمان‌ها بسته به‌شدت عارضه ایجاد شده، در نظر گرفته می‌شود که به شرح زیر است:

    استراحت دادن به شانه

    استراحت دادن به شانه می‌تواند به این معنی باشد که تغییری در سبک زندگی خود ایجاد کنید. به‌طور مثال اگر لباس خود را از بالای سر می‌پوشید، بهتر است که از انجام این کار خودداری کرده و لباس‌های زیپ‌دار را انتخاب کنید.

    مصرف داروهای ضدالتهاب غیر استروئیدی

    این داروها NSAIDS نیز نامیده می‌شود که می‌توانند درد و التهاب را کاهش دهند. این داروها می‌تواند شامل ایبوپروفن یا آسپرین باشد. در این باره بهتر است با پزشک مشورت داشته باشید.

    فیزیوتراپی

    طبق دستور پزشک، فیزیوتراپی را تحت نظر فیزیوتراپیست انجام دهید.

    انجام تمرینات ورزشی

    این تمرین جهت تلاش برای بازگشت انعطاف و دامنه حرکات انجام می‌گیرد.

    استفاده از یخ روی شانه

    جهت کاهش التهاب می‌توانید یخ را به‌مدت ۲۰ دقیقه دو الی سه بار در روز استفاده کنید.

    مشاهده مقاله
    علت و درمان ورم پا

    مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک

    این موارد می‌تواند شامل تزریق داروهای کورتیکو استروئیدی باشد.
    درد شانه

    مصرف مکمل‌های غذایی گلوکزامین و کندرویتین

    بسیاری از افراد ادعا می‌کنند با مصرف این موارد تسکین یافته‌اند. قبل از مصرف، حتما با پزشک مشورت داشته باشید؛ چراکه ممکن است تداخل دارویی داشته باشد.

    به‌کارگیری از گرما درمانی

    در صورتی که درمان‌های غیرجراحی موثر نباشد، در نهایت عمل جراحی برای بیماران در نظر گرفته می‌شود؛ اما، در روش‌های جراحی اقداماتی انجام می‌گیرد که با کمترین اقدامات جراحی و به‌صورت بسته عمل انجام گیرد:
    در این مواقع بهترین متخصص ارتوپد در کرج ممکن است عمل تعویض مفصل شانه یا آرتروسکوپی شانه را انجام دهد تا این مشکل به‌طور کامل درمان شود.

    تماس مطب کرج
    مسیریابی مطب کرج
    دریافت نوبت آنلاین
    تماس مطب فردیس
    مسیریابی مطب فردیس
    پیمایش به بالا
    به بالای صفحه بردن