هر آن چیز که باید در خصوص زانوی پرانتزی بدانید

درمان زانوی پرانتزی
فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب، یک هدر اضافه کنید

    هر آن چیز که باید در خصوص زانوی پرانتزی بدانید

    اغلب افراد دچار زانوی پرانتزی، از شرایط خود بسیار گلایه‌مندند و به همین جهت به‌دنبال راهکاری جهت درمان خود هستند. این اختلال نوعی بیماری‌ست که اصطلاحا به‌عنوان «ژنوم واروم» نیز شناخته می‌شود.
    افرادی که دچار زانوی پرانتزی هستند، از داخل پاهای کمانی شکل دارند. اغلب آنها اطلاعی کافی از علت ایجاد دقیق و نحوه شناسایی این بیماری ندارند، به همین منظور اطلاعاتی را در این خصوص برای شما آورده‌ایم، که در ادامه به‌طور کامل ذکر خواهیم کرد.
    زانوی پرانتزی

    منظور از زانوی پرانتزی چیست؟

    چنین اختلالی زمانی رخ می‌دهد که استخوان درشت نی، بزرگتر از استخوان ران باشد. در واقع به‌جای اینکه استخوان درشت نی با استخوان ران همسو باشد، به‌سمت داخل چرخیده می‌شود. در نهایت زانوی شما به‌سمت بیرون کشیده خواهد شد.
    زانوی ضربدری درست برعکس زانوی پرانتزی است. در این مواقع استخوان درشت نی نسبت به استخوان ران به‌سمت بیرون متمایل می‌شود. در حالت ایده‌آل باید دو استخوان درشت نی و استخوان ران در یک تراز ۱۸۰ درجه باشند.

    زانوی پرانتزی چه علائمی دارد؟

    مهم‌ترین و آشکارترین عارضه‌ای که از این بیماری مشاهده می‌شود،، کمانه شدن از داخل است. همچنین برخی از افراد در قسمت داخلی زانو احساس درد دارند.
    ممکن است کودکانی که مبتلا به زانوی پرانتزی هستند، هیچ علائمی نداشته باشند. اگر این عارضه با گذشت زمان درمان نشود، می‌تواند منجر به درد مفصل شود، به‌خصوص هنگام راه رفتن که درد بیشتر احساس خواهید شد. علاوه بر این موارد زانوی پرانتزی منجر به ساییدگی یا پارگی غضروف‌ زانو می‌شود که در نهایت منجر به آرتروز زانو خواهد شد.

    مشاهده مقاله
    آرنج گلف بازان چیست و چه درمانی دارد

    چه عواملی باعث ایجاد زانوی پرانتزی می‌شود؟

    این عارضه در بین نوزادان تازه متولد شده بسیار رایج است. در این سنین مفصل زانو در حال رشد است و استخوان‌ها به‌طور کامل تکامل نیافته‌اند. علاوه بر این برخی از کودکان به‌دلیل راشیتیسم، دچار زانوی پرانتزی خواهند شد، این بیماری به‌علت کمبود ویتامین D منجر به نرمی استخوان می‌شود.
    در بزرگسالان آرتروز می‌تواند منجر به پای پرانتزی شود. در واقع زمانی که غضروف میانی استخوان‌ها ساییده شده باشد، به‌سمت بیرون متمایل می‌شوند. سایر علل احتمالی نیز وجود دارد که به شرح زیر است:

    • عفونت‌های استخوانی
    • تومورهای استخوانی
    • آسیب‌های وارد شده به زانو
    • بیماری پاژه استخوان
    • آکندروپلازی
    • شکنندگی استخوان
    • بیماری بلانت

    درمان در خصوص زانوی پرانتزی

    عوارض زانوی پرانتزی در بزرگسالان

    زانوی پرانتزی در بزرگسالان در صورت عدم درمان می‌تواند عوارضی را برای آنها در پی داشته باشد. به‌طور مثال زمانی که وزن بدن به زانو وارد می‌شود، دچار ساییدگی و بیماری‌های مفصلی خواهد شد. در نهایت در بزرگسالان مشکلاتی از جمله آسیب‌های غضروفی، آسیب به مینیسک و ناپایداری را به‌همراه خواهد داشت.

    مشاهده مقاله
    ارتباط بین ویتامین D و زانو درد

    پای پرانتزی توسط پزشک چگونه تشخیص داده می‌شود؟

    زمانی که به پزشک مراجعه می‌کنید، او با تماشای راه رفتن و معاینه پا به‌راحتی می‌تواند تشخیص دهد که دچار چنین عارضه‌ای هستید یا خیر. همچنین ممکن است لازم بداند که برای بررسی ساختار پاهای شما عکسبرداری اشعه ایکس را انجام دهید.
    در نهایت اگر پزشک تشخیص دهد که دچار این اختلال هستید، ممکن است از ابزاری به نام «گونیامتر» برای اندازه‌گیری درجه پای پرانتزی استفاده کند.
    اگر کودک شما دچار پای پرانتزی است، بهترین متخصص ارتوپد در کرج ممکن است برای بررسی بیماری راشیتیسم آزمایش ویتامین D را از شما درخواست کند تا بررسی‌های لازم و دقیق انجام گیرد.

    درمان زانوی پرانتزی

    درمانی که برای این بیماری در نظر گرفته می‌شود، به‌علت ایجاد آن بستگی خواهد داشت. اگر این بیماری در مراحل اولیه و کودکی باشد، با مصرف ویتامین D و کلسیم در صورت نیاز، این مشکل برطرف خواهد شد.
    گاهی اوقات مکمل‌ها تنها بر تقویت استخوان و بهبود شرایط فعلی در بیماران بسیار موثر است. زمانی که راشیتیسم پیشرفته‌تری در بیمار مشاهده شود، نیاز به جراحی وجود دارد.
    در خصوص زانوی پرانتزی
    در مواقعی که این بیماری خفیف باشد، تنها با فیزیوتراپی و تمرین با وزنه‌برداری می‌توان به تقویت عضلات کمک کرد؛ اما این نکته را به یاد داشته باشید که این اقدامات منجر به اصلاح استخوان‌های شما نخواهد شد.
    استئوتومی استخوان درشت نی از متداول‌ترین روش‌های جراحی است، که برای درمان زانوی پرانتزی انجام می‌شود. در واقع در این عمل برشی در استخوان ایجاد می‌شود و با تغییر شکل استخوان، این عارضه درمان خواهد شد.
    اگر دچار زانوی پرانتزی هستید، جراحی استئوتومی می‌تواند نیاز به تعویض زانو را به‌حداقل برساند. به‌طور کلی هر روش جراحی که برای بیماران انجام گیرد، به مدت‌زمان زیادی جهت بهبود نیاز خواهد داشت تا افراد بتوانند همانند گذشته حرکت و عملکرد طبیعی خود را داشته باشند.
    زمانی که تعویض زانو انجام گیرد، زمان نقاهت طولانی‌تر نیز خواهد شد، قبل از عمل باید به این نکات دقت داشته باشید.
    بهتر است دراین‌باره با متخصص ارتوپد مشورت داشته باشید تا شما را جهت درمان این بیماری به‌خوبی راهنمایی کند. پزشک متخصص علاوه بر انجام این درمان قادر به رفع بسیاری از مشکلات دیگر با روش‌هایی از جمله عمل تعویض مفصل زانو، آرتروسکوپی زانو و غیره خواهد بود.

    مشاهده مقاله
    سندرم پیریفورمیس چیست و چگونه درمان می شود
    تماس مطب کرج
    مسیریابی مطب کرج
    دریافت نوبت آنلاین
    تماس مطب فردیس
    مسیریابی مطب فردیس
    پیمایش به بالا
    به بالای صفحه بردن