علت و درمان شکستگی مچ دست چیست؟

علت و درمان شکستگی مچ دست چیست؟, دکتر امید شریفی
فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب، یک هدر اضافه کنید

    علت و درمان شکستگی مچ دست چیست؟

    زمانی فردی دچار شکستگی مچ دست می‌شود، که یک یا چند استخوان در مچ دست شکسته شود. شاید برای اغلب ما پیش آمده است زمانی که زمین می‌خوریم، برای جلوگیری از آسیب دیدگی روی دست خود می‌افتیم. از آنجایی که این حالت هنگام زمین خوردن فشار زیادی به دست وارد می‌کند، از شایع‌ترین علتی است که طی آن مچ دست دچار شکستگی می‌شود.

    همچنین اگر فردی دچار پوکی استخوان باشد، هر ضربه‌ای نه چندان جدی می‌تواند فرد را دچار شکستگی کند. زمانی که دچار شکستگی می‌شوید، بسیار مهم است که درمان به موقع صورت گیرد؛ چراکه، اگر استخوان در راستا و جایگاه مناسب خود ترمیم نشود، عارضه‌های بیشتری را هنگام انجام فعالیت‌های روزانه برای شما به همراه دارد.

    علاوه بر این مورد درمان زودهنگام می‌تواند در کاهش درد و سفتی موثر باشد.

    علت و درمان شکستگی مچ دست چیست؟, دکتر امید شریفی

    شکستگی دست چه علائمی دارد؟

    اگر دچار شکستگی مچ دست شده باشید، ممکن است هر یک از علائم زیر را احساس کنید:

    • احساس درد شدید هنگام فشار وارد شدن یا حرکت دادن دست
    • تورم
    • حساسیت هنگام لمس
    • مشاهده کبودی
    • تغییر شکل مچ دست

    اگر فکر می‌کنید با توجه به این علائم دچار شکستگی شده‌اید، باید بلافاصله به پزشک مراجعه کنید، به‌خصوص اگر علائمی مانند بی حسی، تورم و مشکل هنگام حرکت دادن انگشت مشکل دارید. هرچه زودتر برای درمان اقدام کنید تا شاهد عارضه‌های بیشتری ناشی از این عارضه نباشید.

    دلایل رایج شکستگی دست

    شکستگی این قسمت از دست می‌تواند به‌دلایل مختلفی ایجاد شده باشد که به شرح زیر است:

    سقوط از ارتفاع؛

    اگر هنگام زمین خوردن روی دست خود بیفتید در اغلب مواقع شکستگی مچ دست را به‌همراه خواهد داشت.

    آسیب‌ های ورزشی؛

    بسیاری از شکستگی‌های مچ دست در حین فعالیت‌های ورزشی مانند اسکیت رخ می‌دهد، با مراجعه به متخصص ارتوپدی، درمان آسیب‌ های ورزشی برای شما انجام خواهد گرفت.

    مشاهده مقاله
    تق تق کردن زانو

    تصادفات.

    در تصادف با وسیله نقلیه موتوری احتمال شکستگی مچ دست وجود دارد، در اغلب مواقع شدت آسیب دیدگی بسیار زیاد است و گاهی ممکن است نیاز به عمل جراحی باشد.

    عوامل خطرساز در شکستگی مچ دست

    انجام فعالیت‌های ورزشی و داشتن پوکی استخوان، بیش از سایر عوامل افراد را در معرض خطر شکستگی مچ دست قرار می‌دهد. در چنین ورزش‌هایی احتمال شکستگی مچ دست وجود دارد:

    • فوتبال به‌خصوص بازی در چمن مصنوعی
    • راگبی
    • اسکیت
    • اسکی
    • هاکی
    • اسب سواری

    علت و درمان شکستگی مچ دست چیست؟, دکتر امید شریفی

    مسکن برای درد شکستگی دست

    می‌توانید جهت کاهش درد از مسکن‌های بدون نسخه استفاده کنید. با مصرف داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن، ناپروکسن یا آسپرین می‌توانید درد و تورم ناشی از شکستگی را کاهش دهید.

    این نکته را در نظر داشته باشید، که مصرف این داروها خطر افزایش خونریزی و زخم را به همراه دارد. به همین جهت نباید به‌طور مداوم از داروهای بدون نسخه مصرف کنید.

    شکستگی مچ دست چگونه تشخیص داده می‌شود؟

    شکستگی مچ دست با معاینه فیزیکی و در اغلب مواقع شکستگی دست با معاینه فیزیکی و اشعه ایکس تشخیص داده می‌شود. سایر آزمایشاتی که ممکن است برای بیمار انجام گیرد به شرح زیر است:

    سی تی اسکن

    با انجام سی تی اسکن می‌توان شکستگی‌های مچ دست را تشخیص داد. آسیب دیدگی‌های ایجاد شده در بافت نرم و رگ‌های خونی در سی تی اسکن قابل مشاهده است.

    ام آر آی

    با استفاده از امواج رادیویی تصاویر دقیق از استخوان و بافت‌های نرم در MRI قابل مشاهده است و می‌توان شکستگی‌های بسیار کوچک و آسیب‌های وارد شده به رباط را شناسایی کرد.

    درمان شکستگی مچ دست به چه صورت انجام می‌گیرد؟

    اگر انتهای استخوان به خوبی با یکدیگر تراز نشود و شکاف‌هایی بین استخوان‌ها وجود داشته باشد، پزشک در این مواقع استخوان‌های شکسته شده را در جای خود قرار می‌دهد. به‌طور کلی راهکارهای درمانی که در نظر گرفته شده به شرح زیر است:

    گچ گرفتن

    محدود شدن حرکت مچ دست به بهبودی و ترمیم استخوان‌های شکسته کمک می‌کند. در این مواقع پزشک دست بیمار را گچ یا آتل می‌گیرد. به بیماران توصیه می‌شود تا حد امکان دست خود را بالاتر از قلب نگه دارند تا تورم و درد را کاهش یابد.

    مشاهده مقاله
    ضرب دیدگی مچ دست؛ علائم و درمان

    داروها

    جهت کاهش درد پزشک ممکن است داروی بدون نسخه را برای بیماران در نظر بگیرد. اگر درد شما شدید باشد پزشک داروهایی مانند کدئین را تجویز خواهد کرد.

    اما، در مصرف این داروها زیاده‌روی نکنید؛ زیرا، با وجود اینکه منجر به کاهش درد می‌شود، روند ترمیم استخوان‌ها را کاهش می‌دهد.

    علت و درمان شکستگی مچ دست چیست؟, دکتر امید شریفی

    فیزیوتراپی

    در صورتی که پزشک لازم بداند پس از بر
    داشتن گچ یا آتل، فیزیوتراپی را به شما پیشنهاد خواهد داد تا به رفع سفتی و توانبخشی کمک کند. روند بهبودی دست ممکن است تا چندین ماه یا بیشتر ادامه داشته باشد.

    گاهی شکستگی به‌طوری است که پزشک صلاح می‌داند که عمل جراحی برای بیمار انجام گیرد.

    عمل جراحی

    در عمل جراحی که توسط بهترین متخصص ارتوپدی در کرج انجام می‌گیرد، ممکن است به پین، پلیت و… نیاز داشته باشید تا استخوان‌های مچ دست در جای درستی قرار بگیرند و ترمیم شوند. اگر چنین شرایطی داشته باشید، عمل جراحی را برای شما انجام خواهند داد:

    • شکستگی باز
    • شکستگی که قطعات استخوان به راحتی حرکت می‌کند.
    • تکه‌های استخوان می‌توانند وارد مفصل شوند.
    • به رباط‌های اطراف، عصب یا رگ‌های خونی آَسیب وارد شده است.
    • شکستگی‌هایی که مفصل نیز درگیر می‌شود.

    عارضه‌های ناشی از شکستگی مچ دست

    معمولا عارضه و مشکل خاصی پس از ترمیم شکستگی استخوان مچ دست در افراد ایجاد نمی‌شود؛ اما در برخی از مواقع نادر احتمال چنین مواردی وجود دارد:

    احساس درد، ناتوانی و سفتی؛

    احساس سفتی و درد در ناحیه آسیب‌دیده به‌طور کلی پس از برداشتن گچ برطرف می‌شود. با این وجود افرادی نیز هستند که به‌صورت دائمی احساس درد و سفتی در مچ دست خود دارند. بهتر است در این مواقع با پزشک مشورت شود تا راهکاری مانند تمرینات ورزشی برای بهبود درد و عملکرد مچ دست در نظر گرفته شود.

    مشاهده مقاله
    دلایل شایع درد بازو

    آرتروز؛

    شکستگی‌هایی که مفصل را نیز درگیر کنند، ممکن است طی سال‌ها بعد منجر به آرتروز شود. اگر مچ دست پس از ترمیم و بهبود شکستگی، درد یا تورم داشته باشد، باید جهت بررسی بیشتر حتما به پزشک مراجعه کنید.

    آسیب به عصب یا رگ‌های خونی.

    وارد شدن آسیب به مچ دست می‌تواند باعث آسیب به اعصاب و عروق مجاور مچ دست شود. اگر دچار بی حسی یا مشکلاتی در گردش خون شده‌اید، باید برای درمان اقدام کنید.

    علت و درمان شکستگی مچ دست چیست؟, دکتر امید شریفی

    علائم در رفتگی مچ دست

    گاهی ممکن است برخی از افرادی که در این قسمت از دست خود دچار آسیب‌دیدگی می‌شوند، قادر به شناسایی شکستگی یا دررفتگی نباشند. معمولا برخی از علائم این دو آسیب‌دیدگی با یکدیگر یکسان است. به‌طور کلی علائمی که ناشی از در رفتگی مچ دست مشاهده می‌شود را کاملا ذکر خواهیم کرد.

    علائم اصلی در رفتگی مچ دست، درد است. درد ناشی از دررفتگی مچ دست بسیار شدید است، هنگامی که مچ دست خود را بالا و پایین می‌برید یا در پهلو می‌گذارید، درد بدتر می‌شود. همچنین ممکن است در بازوی خود نیز احساس درد داشته باشید.

    در مچ دست علائم زیر نیز وجود دارد:

    • تورم
    • ضعف
    • تغییر رنگ یا کبودی

    اگر استخوان هلالی در مچ دست نیز درگیر شود، ممکن است به عصب‌های مچ دست نیز فشار وارد کند که این شرایط علائمی مانند سوزن سوزن شدن یا بی حسی در انگشتان ایجاد می‌کند. پزشک متخصص ارتوپدی علاوه بر درمان این مشکل عمل تعویض مفصل شانه و عمل تعویض مفصل زانو را نیز انجام می‌دهد.

    در نهایت به بیماران توصیه می‌شود در صورتی که دچار آسیب‌دیدگی در مچ دست شده‌اند، خود درمانی نکنند. برای تشخیص دقیق شکستگی یا دررفتگی باید به پزشک مراجعه شود تا با توجه به تشخیص دقیقی که صورت می‌گیرد، درمان موثری انجام شود.

    تماس مطب کرج
    مسیریابی مطب کرج
    دریافت نوبت آنلاین
    تماس مطب فردیس
    مسیریابی مطب فردیس
    پیمایش به بالا