دیسپلازی مفصل ران چیست؛ علائم، دلایل و درمان

دیسپلازی مفصل ران چیست؛ علائم، دلایل و درمان, دکتر امید شریفی
فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب، یک هدر اضافه کنید

    دیسپلازی مفصل ران چیست؛ علائم، دلایل و درمان

    دیسپلازی مفصل ران نوعی ناهنجاری است که استخوان ران با لگن مطابقت ندارد. از علائم این عارضه می‌توان به درد لگن، لنگیدن و طول پای نابرابر اشاره کرد. معمولا راهکارهای درمانی از جمله استفاده از بریس برای نوزادان، فیزیوتراپی و جراحی در نظر گرفته می‌شود. دیسپلازی مفصل ران گاهی به غضروف، بافتی که این استخوان‌ها را در مفصل نگه می‌دارد، آسیب می‌رساند. همچنین امکان ایجاد درد و مشکلاتی از جمله مفصل ناپایدار و دررفتگی به دنبال این بیماری مشاهده خواهد شد.

    دیسپلازی مفصل ران چقدر شایع است؟

    از هر ۱۰۰۰ نوزاد، ۱ نوزاد با دیسپلازی مفصل ران متولد می‌شود. احتمال ابتلا به این بیماری در دختران و فرزندان اول بیشتر است. این عارضه گاهی در هر دو لگن رخ می‌دهد؛ اما در سمت چپ بسیار شایع‌تر است.

    علت ایجاد دیسپلازی مفصل ران چیست؟

    مفصل ران ساختاری گوی و کاسه‌ای دارد که استخوان را به لگن متصل می‌کند. در افراد مبتلا دیسپلازی مفصل ران، سر استخوان ران به درستی در حفره لگن قرار نمی‌گیرد یا مطابقتی ندارد. در برخی حفره لگن به قدری عمیق نیست که سر استخوان ران را در جای خود نگه دارد. اکثر افراد به‌صورت مادرزادی با این بیماری متولد می‌شوند. در صورتی که جایگاه کودک در رحم به لگن فشار وارد کند منجر به دیسپلازی مفصل ران می‌شود. گاهی این بیماری به‌صورت ژنتیکی در افراد وجود دارد.
    مشاهده مقاله
    پیچ خوردگی مچ پا؛ علائم و درمان آن
    دیسپلازی مفصل ران چیست؛ علائم، دلایل و درمان, دکتر امید شریفی

    دیسپلازی لگن چه علائمی‌ دارد؟

    از علائم این عارضه می‌توان به چنین مواردی اشاره کرد:
    • احساس درد در لگن
    • ناپایداری مفصل ران
    • لنگیدن هنگام راه رفتن
    • طول پای نابرابر
    اگر شما یا فرزندتان علائم ناشی از این بیماری را دارید، حتما به متخصص ارتوپد مراجعه کنید. نوجوانان و بیماران مسن نیز در صورت تجربه درد لگن حتما باید به پزشک اطلاع دهند تا راهکارهای درمانی مناسب در نظر گرفته شود.

    دیسپلازی مفصل ران چگونه تشخیص داده می‌شود؟

    پزشک ابتدا یک معاینه فیزیکی را برای بررسی دیسپلازی مفصل ران در چند روز ابتدای زندگی و مجدد بعد از حدود دو ماه انجام می‌دهد. علائم این بیماری گاهی تا زمانی که کودک بزرگتر نشده است، ظاهر می‌شود. با راهکارهای تشخیصی از جمله اشعه ایکس، سونوگرافی و سی تی اسکن می‌توان این عارضه را در کودکان بالای ۶ ماه تایید کرد. با کمک چنین آزمایش‌هایی پزشکان می‌توانند داخل مفصل ران را مشاهده کنند تا ناهنجاری را شناسایی کرده و به دنبال علائم ناشی از آسیب باشند.
    مشاهده مقاله
    دلایل احتمالی ایجاد درد شانه

    دیسپلازی مفصل چگونه درمان می‌شود؟

    هدف از درمان این بیماری کنترل درد و محافظت از مفصل در برابر آسیب بیشتر است. پزشک درمانی متناسب با نیاز بیمار در نظر می‌گیرد. از گزینه‌های درمانی برای دیسپلازی مفصل ران می‌توان به چنین مواردی اشاره کرد:

    بریس

    برای نوزادان زیر ۶ ماه ممکن است از بریس برای برای نگه داشتن مفصل طی زمان رشد استفاده کنند.

    فیزیوتراپی

    فعالیت‌های ورزشی باعث تقویت مفصل و بهبود انعطاف‌پذیری می‌شود.

    جراحی

    در بسیاری از موارد پزشکان مفصل را با عمل‌هایی مانند آرتروسکوپی، استئوتومی پری استابولار یا تعویض مفصل لگن درمان می‌کنند. دیسپلازی مفصل ران چیست؛ علائم، دلایل و درمان, دکتر امید شریفی

    عوارض دیسپلازی مفصل ران

    اگر دیسپلازی مفصل ران درمان نشود، باعث ایجاد مشکلاتی طی طولانی مدت می‌شود:

    پارگی لابرال لگن

    آسیب به غضروفی که حفره مفصل لگن را می‌پوشاند.

    استئوآرتریت

    آسیب به غضروفی که باعث درد و سفتی در مفصل ران می‌شود.

    دررفتگی مفصل

    استخوان در جای خود در مفصل لغزش دارد.

    مفصل ناپایدار

    شلی در مفصل که منجر به درد و ضعف می‌شود.
    مشاهده مقاله
    تاثیر تغذیه بر مفاصل

    آیا می‌توان از دیسپلازی مفصل ران جلوگیری کرد؟

    در بیشتر موارد این بیماری قابل پیشگیری نیست. برای کاهش خطر ابتلا به دیسپلازی مفصل ران باید از بستن بیش از حد نوزاد خودداری کنید. عوامل خطرساز در ایجاد دیسپلازی مفصل ران چنین افرادی بیش از هر فرد دیگری در معرض خطر این بیماری قرار دارند:
    • سابقه خانوادگی این بیماری
    • جنسیت خانم
    • فرزند اول
    • تولد در حالت بریچ

    نتیجه درمان افراد مبتلا به دیسپلازی مفصل ران

    در اغلب مواقع با انجام عمل جراحی می‌توان این بیماری را درمان کرد. بسیاری از افرادی که درمان موفقیت آمیزی دارند، زندگی بدون مشکل و دردی را ادامه می‌دهند. دیسپلازی مفصل ران چیست؛ علائم، دلایل و درمان, دکتر امید شریفی

    چه زمانی پس از جراحی می‌توان فعالیت‌های روزمره را انجام داد؟

    افرادی که برای درمان عمل جراحی انجام می‌دهند، معمولا طی چند روز باید در بیمارستان بستری باشند. ممکن است نتوانید وزن کامل را روی مفصل تا زمانی که لگن بهبود پیدا نکرده است، وارد کنید. پزشک به روند پیشرفت بهبود شما توجه دارد تا به شما اطلاع دهد که چه زمانی می‌توانید تمرینات درمانی را شروع کنید. این فعالیت‌ها مفصل ران را تقویت کرده و به شما برای شروع فعالیت‌های روزمره کمک خواهد کرد.
    تماس مطب کرج
    مسیریابی مطب کرج
    دریافت نوبت آنلاین
    تماس مطب فردیس
    مسیریابی مطب فردیس
    پیمایش به بالا