اطلاعاتی در رابطه با مینیسک زانو

اطلاعاتی در رابطه با مینیسک زانو, دکتر امید شریفی
فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب، یک هدر اضافه کنید

    اطلاعاتی در رابطه با مینیسک زانو

    پارگی مینیسک زانو بیشتر در ورزشکاران مشاهده می‌شود؛ چراکه، آنها بیش از سایرین فعالیت‌های فیزیکی انجام می‌دهند؛ اما تنها ورزشکاران نیستند که دچار چنین مشکلی می‌شوند، همه افراد ممکن است با این آسیب روبه‌رو شوند.

    ساختار زانو و به‌طور کلی پا به گونه‌ای است تا در برابر هر ضربه یا آسیبی مقاوم باشد. در واقع ساختار پا به‌طوری است که در برابر بسیاری از فعالیت‌ها مقاومت بالایی را نشان می‌دهد تا فرد در حین انجام فعالیت‌های سنگین مانند دویدن دچار آسیب نشود.

    در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا در خصوص مینیسک اطلاعات بیشتری را در اختیار شما قرار دهیم.
    اطلاعاتی در رابطه با مینیسک زانو, دکتر امید شریفی

    آشنایی با مینیسک زانو

    همانطور که گفته شد ناحیه زانو و به‌طور کلی پا از ساختار منحصربه‌فردی تشکیل شده‌ است. مینیسک به‌عنوان یک غضروف میانی در بین ساق پا و ران قرار گرفته است. در واقع وجود این مینیسک در زانو به‌ شکل یک کمک‌فنر عمل کرده و از ساییدگی دو استخوان به یکدیگر جلوگیری می‌کند.
    به‌طور مثال هنگامی که فردی با سرعت بالا می‌دود، فشار زیادی به دو استخوان وارد می‌شود. اگر مینیسک در بین این دو استخوان وجود نداشت، ساییدگی بین آنها به وجود می‌آمد.
    در هر زانو، دو مینیسک میانی و خارجی وجود دارد. وجود آنها باعث می‌شود که ضربه‌های وارد شده به انتهای دو استخوان توسط مینیسک جذب شود. چنانچه فشار به این قسمت از پا زیاد باشد، پیچ‌خوردگی در پا رخ می‌دهد و ممکن است پارگی مینیسک زانو را به همراه داشته باشد.

    پارگی مینیسک زانو با چه علائمی همراه است؟

    با آشنایی علائم پارگی مینیسک زانو می‌توانید چنین مشکلی را به‌موقع تشخیص دهید و به بهترین متخصص ارتوپدی در کرج جهت درمان مراجعه کنید.

    • احساس درد در زانو
    • تورم
    • احساس درد در همان لحظه آسیب به زانو
    • عدم توانایی در خم کردن و صاف کردن پا
    • قفل شدن زانو
    • ساییدگی در هنگام راه رفتن
    مشاهده مقاله
    قوز گردن چیست؟

    در برخی ممکن است، همان ابتدا که زانو دچار آسیب‌دیدگی می‌شود، درد زیادی تجربه نکرده و به‌طور کلی علائم خاصی بروز نکند؛ اما پس از آنکه زانو دچار التهاب شود، علائم دیگر کم‌کم بروز خواهد کرد.
    گاهی اوقات از زانو و قسمت‎های دیگر پا عکسبرداری می‌شود تا متوجه شوند، که آیا پا دچار شکستگی شده است یا خیر؟ همچنین پزشکان با استفاده از MRI جزئیات بیشتری را مورد بررسی قرار می‌دهند.
    اطلاعاتی در رابطه با مینیسک زانو, دکتر امید شریفی

    نحوه درمان پارگی مینیسک زانو چگونه است؟

    جهت درمان پارگی مینیسک فاکتورهای مختلفی در نظر گرفته می‌شود و نسبت به آن فاکتورها، درمان‌هایی مناسب انجام می‌گیرد. مواردی که در نظر گرفته می‌شود:

    • اندازه پارگی
    • محل پارگی
    • سن
    • میزان فعالیت
    • دیگر مشکلات ایجاد شده در پا

    به‌طور مثال اگر قسمت بیرونی مینیسک دچار پارگی شده باشد، در اکثر مواقع به‌دلیل وجود رگ‌های خونی در آن ناحیه، پس از مدتی خودبه‌خود ترمیم می‌شود.
    اگر قسمت داخلی مینیسک دچار پارگی شود، به‌دلیل کم بودن رگ‌های خونی در آن ناحیه، نیاز به درمان حرفه‌ای جهت ترمیم در این قسمت خواهد بود.
    خوشبختانه همه افرادی که دچار پارگی مینیسک می‌شوند، نیاز به عمل جراحی ندارند. درمان‌هایی که برای چنین مشکلی در نظر گرفته شده به شرح زیر است:

    به زانو خود استراحت دهید؛

    اگر هنگام راه رفتن درد احساس می‌کنید، بهتر است فعالیت‌های خود را محدود کرده یا مدتی هنگام راه رفتن از عصا استفاده کنید.

    بسته‌ یخ را روی زانو خود قرار دهید؛

    جهت کاهش درد و تورم می‌بایست بسته‌ یخ را روی زانو خود قرار دهید. در هر ۳ الی ۴ ساعت ۱۵ دقیقه بسته یخ را روی زانو بگذارید. این روند را تا زمانی که التهاب و درد کاهش یابد، ادامه دهید.

    • زانو خود را ببندید؛ جهت کاهش تورم از یک بانداژ برای بستن زانو خود استفاده کنید.
    • از بالشت استفاده کنید؛ هنگام خوابیدن یا دراز کشیدن در زیر پاشنه پای خود یک پالشت قرار دهید.
    • داروهای ضدالتهابی مصرف کنید؛ باید تحت‌نظر متخصص ارتوپدی از داروهای ضد التهابی استفاده کنید تا التهاب‌های ایجاد شده در این قسمت درمان شود؛ اما مصرف بیش از حد داروهای ضدالتهابی منجر به خونریزی خواهد شد، به همین جهت نباید خودسرانه دارویی مصرف کنید.
    • تمرینات کششی و تقویتی انجام دهید؛ انجام برخی از حرکات کششی تحت نظر فیزیوتراپیست به تسریع روند درمان بسیار کمک خواهد کرد. از انجام فعالیت‌هایی مانند دویدن یا پریدن خودداری کنید.
    مشاهده مقاله
    کورتون و پوکی استخوان

    تمامی این درمان‌ها به‌عنوان درمان‌های ابتدایی تلقی شده که جهت آسیب‌های جزئی پیشنهاد می‌شود؛ چنانچه آسیب‌دیدگی حاد باشد، می‌بایست عمل جراحی توسط متخصص ارتوپد برای بیمار انجام گیرد.
    ۸۵ تا ۹۰ درصد افرادی که عمل جراحی انجام می‌دهند، از نتیجه عمل جراحی خود رضایت دارند. آرتروسکوپی زانو، یکی از مواردی است که برای درمان بیماران در نظر گرفته می‌شود و به‌صورت بسته است. جراحی شانه یا آرتروسکوپی شانه هم توسط این متخصصین انجام می‌گیرد.

    پس از چه مدت‌زمانی زانوی آسیب‌دیده بهبود می‌یابد؟

    مدت‌زمان بهبودی زانو به عوامل مختلفی بستگی دارد، به‌طور مثال بسته به عواملی همچون شدت پارگی مینیسک زانو یا بسته به نحوه عمل در هر فرد زمان بهبودی متفاوت است.
    به‌طور کلی میانگینی که برای بهبودی آن در نظر گرفته شده، ۴ تا ۶ هفته است. انجام فیزیوتراپی در طی درمان، در کمتر شدن دوره نقاهت و تسریع بهبودی بسیار کمک خواهد کرد.
    اگر پس از مدتی تیم پزشکی به شما اجازه انجام فعالیت‌های ورزشی و روزانه را بدهد، باید به آرامی فعالیت‌های خود را آغاز کنید و سپس همانند گذشته ادامه دهید. در انجام فعالیت‌های خود عجله نکنید تا زمانی که:

    • بدون هیچ احساس دردی توانستید زانو خود را خم یا صاف کنید.
    • هنگام پریدن یا دویدن هیچ احساس دردی نداشته باشید.
    • زانویی متورم نداشته باشید.
    • زانوی آسیب‌دیده همانند زانوی دیگر شما مستحکم باشد.
    مشاهده مقاله
    علائم و درمان آرنج تنیس بازان

    جهت پیشگیری از پارگی مینیسک زانو چه اقداماتی را باید انجام داد؟

    پیشگیری از چنین مشکلات و آسیب‌هایی بسیار دشوار است؛ چراکه، این آسیب‌ها به‌صورت ناگهانی رخ می‌دهد. اما، می‌توانید با انجام برخی اقدامات خطر چنین مشکلی را کاهش دهید:

    • تمرینات منظمی برای تقویت عضلات ران خود انجام دهید.
    • قبل از انجام ورزش‌های سنگین بدن خود را گرم کنید.
    • در میان انجام تمرینات و فعالیت‌های ورزشی به بدن خود استراحت دهید. خستگی یکی از عوامل موثر در افزایش خطر پارگی مینیسک است.
    • هنگام ورزش کفش مناسبی بپوشید.
    • انعطاف‌پذیری خود را افزایش دهید.
    • تمرینات و حرکات خود را به‌صورت ناگهانی افزایش ندهید، آهسته و کم‌کم زمان تمرینات را بیشتر کنید.

    اطلاعاتی در رابطه با مینیسک زانو, دکتر امید شریفی
    کلام آخر
    پارگی مینیسک زانو، یکی از مشکلات شایعی‌ست که در میان ورزشکاران مشاهده می‌شود؛ چراکه، آن‌ها بیش از سایرین حرکاتی مانند پرش، دویدن با سرعت بالا، توقف ناگهانی و غیره در حین ورزش انجام می‌دهند.
    در واقع مینیسک در بین دو استخوان ساق پا و ران برای جلوگیری از ضربه در زانو قرار گرفته شده است تا از ساییدگی و خطرات جدی جلوگیری شود. درمان‌های متعددی برای این عارضه در نظر گرفته شده تا بسته به‌شدت آسیب‌دیدگی راهکار مناسبی در نظر گرفته شود.
    برای پیشگیری از این نوع آسیب‌دیدگی می‌بایست تمرینات قدرتی پا را انجام دهید؛ اما در هر صورت نمی‌توان گفت با انجام چنین تمریناتی احتمال آسیب به مینیسک به صفر می‌رسد.

    تماس مطب کرج
    مسیریابی مطب کرج
    دریافت نوبت آنلاین
    تماس مطب فردیس
    مسیریابی مطب فردیس
    پیمایش به بالا