اطلاعاتی در رابطه با شکستگی لگن

اطلاعاتی در رابطه با شکستگی لگن, دکتر امید شریفی
فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب، یک هدر اضافه کنید

    اطلاعاتی در رابطه با شکستگی لگن

    به‌طور کلی شکستگی لگن مشکل شایعی نیست، آمارها نشان می‌دهد که تنها حدود ۳ درصد از بزرگسالان دچار چنین عارضه‌ای می‌شوند. لگن در پایین‌ترین قسمت پایین تنه در بین ستون فقرات و پاها قرار دارد. گاهی ممکن است این قسمت از بدن همانند سایر قسمت‌ها دچار آسیب مانند شکستگی شود.
    بیشتر شکستگی‌ها به‌دلیل اتفاقات و برخوردهای جدی مانند تصادف با اتومبیل ایجاد می‌شود. از آنجایی که لگن در نزدیک رگ‌های خونی اصلی و اندام‌های مهمی قرار دارد، شکستگی در این قسمت از بدن منجر به خونریزی گسترده و آسیب‌های جدی می‌شود که به درمان به موقع نیاز خواهد داشت.
    گاهی ممکن است برخی از افراد مسن با زمین خوردن ساده و جزئی گرفتار مشکل شکستگی لگن شوند؛ زیرا ممکن است دچار پوکی استخوان باشند. درمان شکستگی لگن بسته به شدت عارضه وارد شده، متفاوت خواهد بود.
    اطلاعاتی در رابطه با شکستگی لگن, دکتر امید شریفی

    انواع شکستگی‌های لگن

    پایدار

    در نوع پایدار یک قسمت از حلقه لگن شکستگی وجود دارد، در این مورد خونریزی محدود است و استخوان‌ها در جای خود قرار دارند.

    ناپایدار

    در این مورد دو یا چند شکستگی در حلقه لگن همراه با خونریزی متوسط تا شدید برای بیمار وجود دارد.

    مشاهده مقاله
    کیست گانگلیون؛ توده غیر سرطانی

    چه عوامل منجر به شکستگی لگن می‌شود؟

    اغلب شکستگی‌ها به‌دلیل اتفاقات بسیار شدید و جدی مانند تصادف با اتومبیل یا سقوط از ارتفاع رخ می‌دهد. گاهی ممکن است در برخی از افراد به‌دلیل پوکی استخوانی، در اثر اتفاقات ساده مانند زمین خوردن جزئی، شکستگی رخ دهد.
    عامل دیگر، مرتبط با فعالیت‌های ورزشی است، که امکان دارد در برخی از افراد به‎دلیل آسیب‌ هنگام ورزش شکستگی لگن رخ دهد. درمان آسیب های ورزشی با راهکارهای مختلف توسط پزشک ارتوپدی انجام خواهد شد.

    شکستگی لگن چه علائمی دارد؟

    احساس درد در کشاله ران، ران و کمر از علائم شکستگی است که هنگام راه رفتن یا حرکت دادن پا بدتر می‌شود. علائمی دیگری که ناشی از این عارضه مشاهده می‌شود به شرح زیر است:

    • درد شکمی
    • بی حسی و سوزن سوزن شدن در کشاله ران یا پا
    • خونریزی از واژن، مجرای ادرار و راست روده
    • مشکل داشتن هنگام ادرار کردن
    • کبودی
    • خارج شدن تکه‌ای از استخوان از پوست در مواقعی که شکستگی شدید باشد.

    اطلاعاتی در رابطه با شکستگی لگن, دکتر امید شریفی

    شکستگی لگن چگونه تشخیص داده می‌شود؟

    شکستگی لگن با گزارش علائم بیمار مانند ایجاد حساسیت استخوان هنگام لمس، مشکل هنگام راه رفتن و از دست دادن عملکرد عصب در قسمت تحتانی بدن، قابل تشخیص خواهد بود. همچنین ممکن است آسیب در اندام‌هایی مانند روده، کلیه، مثانه و اندام‌های تناسلی نیز مشاهده شود، این موارد ذکر شده با اشعه ایکس قابل تشخیص است.
    در موارد پیچیده‌تر از اسکن توموگرافی (CT) برای تصویربرداری استفاده می‌کنند. بسته به میزان شکستگی روش‌های تشخیصی نیز متفاوت خواهد بود.
    پزشک متخصص ارتوپدی همچنین در عمل تعویض مفصل زانو، آرتروسکوپی شانه و آرتروسکوپی زانو تبحر دارد.

    مشاهده مقاله
    با قفل شدن زانو چه باید کرد؟

    شکستگی لگن چگونه درمان می‌شود؟

    در صورتی که شکستگی جدی باشد، باید کمک‌های فوری و اضطراری جهت درمان صورت گیرد. نکته مهم این است که فرد آسیب دیده باید با پتو یا ژاکت نرم نگه داشته شود. همچنین نباید توسط افرادی که تخصصی در این زمینه ندارند جابه‌جایی صورت گیرد، به خصوص اگر درد شدید یا علائم آسیب‌دیدگی وجود داشته باشد.
    درمانی که توسط پزشک صورت می‌گیرد بسته به شدت آسیب‌دیدگی متفاوت خواهد بود. اگر شکستگی به‌صورت جزئی رخ داده باشد، با روش‌های ساده مانند استراحت مطلق، مصرف داروهای ضدالتهاب غیر استروئیدی یا مسکن قابل کنترل و درمان است.
    همچنین فیزیوتراپی و استفاده از عصا از دیگر راهکارهاست، در مواقع بسیار نادر جراحی صورت می‌گیرد. روند بهبودی ممکن است از ۸ تا ۱۲ هفته ادامه داشته باشد.
    در صورتی که صدمات شدید باشد، در واقع چندین شکستگی وجود داشته باشد، می‌تواند شرایط خطرناکی را برای بیمار ایجاد کند. احتمال خونریزی گسترده داخلی و آسیب به اندام‌های داخلی وجود دارد. در این مواقع هدف، کنترل خونریزیی و کنترل وضعیت فرد آسیب‌دیده است.
    در خصوص این آسیب‌ها به جراحی گسترده و همچنین به برخی دیگر از درمان‌های فیزیکی طولانی مدت و توانبخشی نیاز خواهد بود.
    اطلاعاتی در رابطه با شکستگی لگن, دکتر امید شریفی

    مشاهده مقاله
    هر آن چیز که باید در خصوص صافی کف پا بدانید

    راه رفتن پس از شکستگی لگن

    پس از شکستگی لگن پزشک توصیه‌هایی را در این زمینه برای شما خواهد داشت. به‌مدت ۶ هفته یا بیشتر نباید فشاری روی مفصل ران وارد شود، توجه به این نکته منجر به بهبودی استخوان‌ها خواهد شد. همچنین در مواقعی که نیاز به راه رفتن دارید، باید از وسیله‌های کمکی مانند عصا، واکر یا صندلی چرخ‌دار استفاده کنید.
    با وجود اینکه آسیب دیده‌اید باید پس از گذراندن بهبودی نسبی، فعالیت داشته باشید. بی‌حرکت ماندن در زمان طولانی منجر به ضعیف شدن عضلات شما خواهد شد. در صورتی که فعالیت کم باشد، خطر لخته شدن خون نیز افزایش می‌یابد.
    بهترین متخصص ارتوپدی در کرج ممکن است برای حفظ قدرت عضلات و بهبود جریان خون، تمرینات کششی جهت حرکت مفصل و عضلات به غیر از مفصل ران که منجر به بهبود می‌شود، توصیه کند.

    تماس مطب کرج
    مسیریابی مطب کرج
    دریافت نوبت آنلاین
    تماس مطب فردیس
    مسیریابی مطب فردیس
    پیمایش به بالا