منظور از شکستگی استخوان متاکارپ چیست؟

منظور از شکستگی استخوان متاکارپ چیست؟, دکتر امید شریفی
فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب، یک هدر اضافه کنید

    منظور از شکستگی استخوان متاکارپ چیست؟

    ساختار دست به گونه‌ای است که از استخوان‌های مختلفی تشکیل می‌شود و هر یک از استخوان‌ها نام‌های مختص به خود را دارند مانند استخوان متاکارپ. زمانی که در کف دست خود دچار شکستگی می‌شوید، قطعا استخوان‌های متاکارپ دچار شکستگی شده است.

    استخوان‌های متاکارپ در کف دستان شما قرار گرفته است، در واقع وجود آنها به‌دلیل ساختار مدادی شکل در دست، منجر به تشکیل بند انگشتان شده است.

    استخوان‌های دیگر این قسمت شامل فالانژ و استخوان کارپال در مچ دست است. زمانی که در دست خود دچار شکستگی می‌شوید، نام و محل دقیق شکستگی استخوان بسیار مهم است تا بهترین متخصص ارتوپدی در کرج درمان مناسب و موثری را برای بیماران در نظر بگیرد.

    منظور از شکستگی استخوان متاکارپ چیست؟, دکتر امید شریفی

    شکستگی متاکارپ چه علائمی دارد؟

    علائم رایج شکستگی متاکارپ شامل درد و تورم در دست است. با این وجود ممکن است کبودی بلافاصله پس از شکستگی ایجاد نشود. معمولا کبودی چند روز پس از آسیب‌دیدگی به وجود می‌آید. بیماران در این مواقع زمانی که می‌خواهند دستان خود را مشت کنند، احساس سفتی و درد در انگشتان خود دارند. پس از شروع اقدامات درمانی، علائم ناشی از این بیماری بهبود می‌یابد.

    مشاهده مقاله
    نکاتی برای افزایش رشد قد کودکان

    بر اساس مشاهداتی که در این زمینه وجود داشته است، اغلب شکستگی‌های متاکارپ طی ۱۰ هفته به‌طور کامل بهبود پیدا می‌کند. بنابراین، اگر طی نقاهت خود احساس سفتی و تورم دارید، کاملا طبیعی است.

    علت شکستگی استخوان کف دست یا استخوان متاکارپ چیست؟

    شکستگی متاکارپ یا همان کف دست می‌تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود، که این موارد احتمالی به شرح زیر است:

    • سقط از ارتفاع
    • آسیب های ورزشی
    • محکم کوبیدن با مشت
    • تصادفات رانندگی

    این موارد نام برده از دلایل رایج در شکستگی‌های کف دست است. درمان آسیب های ورزشی یکی از اقدامات متخصص است.

    منظور از شکستگی استخوان متاکارپ چیست؟, دکتر امید شریفی

    نحوه تشخیص شکستگی کف دست توسط پزشک چگونه است؟

    زمانی که به‌دلیل بروز علائم در دست خود به پزشک مراجعه می‌کنید، با توجه به علائمی که در هر قسمت از دست خود دارید، پزشک شکستگی را تشخیص خواهد داد. نکته‌ای که وجود دارد این است که باید محل شکستگی را مشخص کند تا تشخیص دهد که شکستگی استخوان متاکارپ در چه قسمتی است.

    مشاهده مقاله
    اسپوندیلیت آنکیلوزان؛ بیماری التهابی مفصل

    به‌طور مثال اگر شکستگی در مرکز باشد، به عنوان شفت متاکارپ شناخته می‌شود. اگر شکستگی در پایه یا همان برآمدگی انگشت ایجاد شود، به‌عنوان شکستگی سر متاکارپال شناخته می‌شود و در نهایت به شکستگی در انتهای مچ دست، شکستگی پایه متاکارپ گفته می‌شود. تشخیص دقیق محل شکستگی به انجام درمان مناسب بسیار کمک خواهد کرد.

    درمان شکستگی استخوان کف دست یا متاکارپ

    درمانی که برای این دسته از عارضه‌ها برای بیماران در نظر گرفته می‌شود، به این صورت است که گچ به مدت سه تا شش هفته در دست قرار می‌گیرد، پس از آن باید تمرینات حرکتی آرام برای کمک به بهبودی انجام شود.

    به این نکته توجه داشته باشید، اگر پس از باز کردن گچ، سفتی دست به مشکلی جدی تبدیل شده است، باید به یک درمانگر یا فیزیوتراپیست برای درمان بیشتر مراجعه کنید. در صورتی که چندین شکستگی در دست ایجاد شده باشد، ممکن است پزشک، جراحی را به بیمار پیشنهاد دهد. قبل از انجام جراحی، پزشک دو فاکتور را برای انجام جراحی لازم می‌داند که این موارد به شرح زیر است:

    • طول انگشت دست؛ پزشک طول انگشتان را مورد بررسی قرار می‌دهد، که آیا به‌دلیل شکستگی کوتاه شده است یا خیر. در صورتی که انگشت کوتاه باشد، عمل جراحی را برای بازگرداندن انگشت به حالت طبیعی توصیه می‌کند.
    • چرخش انگشتان؛ نکته دیگری که وجود دارد، این است که اگر انگشتان دست چرخیده باشد، می‌بایست عمل جراحی برای اصلاح حالت انگشت بیمار انجام گیرد.
    مشاهده مقاله
    شکستگی استرسی زانو

    منظور از شکستگی استخوان متاکارپ چیست؟, دکتر امید شریفی

    شکستگی کف دست یا استخوان متاکارپ چه عوارضی دارد؟

    اگر بیمار به روش‌های غیر جراحی به درمان خود پرداخته باشد، برجستگی را پشت دست خود شاهد خواهد بود. زمانی که شکستگی استخوان بهبود پیدا می‌کند، در اغلب مواقع استخوان اضافی در محل شکستگی ایجاد می‌شود. به‌طور کلی ایجاد استخوان اضافی در این مواقع در بین بیماران بسیار شایع است.

    گاهی بیمارانی که عمل جراحی انجام می‌دهند، ممکن است مانند سایر عمل‌های جراحی دچار عارضه‌های احتمالی شوند که این موارد به شرح زیر است:

    • عفونت
    • آسیب عصبی
    • و…
    تماس مطب کرج
    مسیریابی مطب کرج
    دریافت نوبت آنلاین
    تماس مطب فردیس
    مسیریابی مطب فردیس
    پیمایش به بالا