تنوسینوویت دکرون؛ التهاب تاندون در دست
تنوسینوویت دکرون یا التهاب تاندون در دست یک وضعیت دردناک است که بر تاندونهای شست و مچ دست تاثیر میگذارد. اگر به این عارضه مبتلا باشید، هنگام چرخاندن مچ دست یا گرفتن هر وسیلهای احساس درد دارید.
با این حال که علت دقیق ایجاد تنوسینوویت دکرون مشخص نیست؛ اما هر فعالیتی که به صورت مکرر در دست و مچ دست مانند کار در باغ، ورزش گلف، استفاده از راکت در ورزش و… انجام شود، میتواند این وضعیت را بدتر کند.
به یاد داشته باشید که برای درمان آسیب های ورزشی باید به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید.
علت ایجاد تنوسینوویت دکرون
اغلب پزشکان نمیدانند که علت ایجاد این عارضه چیست؛ اما، برخی از موارد احتمالی وجود دارد که ممکن است منجر به این عارضه شود:
- ضربه مستقیم به شست
- بازی کردن
- سرگرمیهایی مانند باغبانی یا ورزش با راکت
- مشکلات التهابی مانند آرتریت روماتوئید
- فعالیتهای مکرر و همیشگی در دست
- انجام فعالیتهای تکراری با دست در محل کار
چه افرادی دچار تنوسینوویت دکرون میشوند؟
هر فردی میتواند به تنوسینوویت دکرون مبتلا شود؛ اما، برخی از موارد میتواند احتمال ایجاد این بیماری را افزایش دهد که در ادامه برای شما ذکر خواهیم کرد:
سن؛
در سنین بین ۳۰ تا ۵۰ سال احتمال ابتلا به این بیماری بیش از سایر افراد است.
جنسیت؛
خانمها ۸ تا ۱۰ برابر بیشتر از آقایان به این بیماری مبتلا میشوند.
تجربه فرزند داری؛
این عارضه اغلب پس از بارداری رخ میدهد؛ چراکه مادر بهطور مداوم فرزند خود را بغل میکند.
حرکات در مچ دست.
اگر مچ دست خود را بارها و بارها حرکت دهید، چه برای سرگرمی و چه برای کار باشد، احتمال اینکه به این بیماری مبتلا شوید وجود دارد.
تنوسینوویت دکرون چه علائمی دارد؟
معمولا علائمی که ناشی از این بیماری در افراد احساس میشود، شامل موارد زیر است:
- درد در پشت انگشت شست، مستقیما روی تاندون احساس میشود.
- احساس درد و تورم در پایه شست وجود دارد.
- تورم و درد در کنار مچ دست احساس میشود.
این بیماری میتواند به تدریج یا به صورت ناگهانی ایجاد شود. در هر دو صورت درد ممکن است در انگشت شست یا بازو احساس شود.
حرکت دادن انگشت شست ممکن است دشوار و دردناک باشد، به خصوص هنگامی که سعی میکنید شست را فشار دهید یا بگیرید. زمانی که انگشت شست یا مچ خود را حرکت میدهید، ممکن است درد بدتر شود.
نحوه تشخیص تنوسینوویت دکرون چگونه است؟
بهترین متخصص ارتوپدی در کرج هنگام فشار دادن انگشت شست بررسی میکند که آیا شما دچار درد میشوید یا خیر. در تست بعدی پزشک از شما میخواهد که شست خود را به سمت کف دست خم کنید. سپس دیگر انگشتان خود را به سمت شست خم کنید تا مشت ایجاد شود.
این حرکت منجر به کشش تاندونها میشود. اگر در ناحیه انگشت شست تا مچ دست احساس درد وجود داشته باشد، احتمالا دچار تنوسینوویت دکرون هستید.
نحوه درمان تنوسینوویت دکرون چگونه است؟
هدف از انجام درمان این است که درد و التهاب ایجاد شده کاهش یابد و از انجام حرکت تکراری جلوگیری کنید، مواردی که ممکن است برای شما در نظر گرفته شود به شرح زیر است:
- داروهایی برای کاهش تورم و داروهای مسکن بدون نسخه مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن تجویز میشود.
- در صورتی که بیمار با دارو بهبود پیدا نکند، در مرحله بعدی درمان پزشک ممکن است استروئیدهایی را به داخل پوشش غلاف که تاندون را احاطه کرده است، تزریق کند. اگر این روش درمانی را طی ۶ ماه پس از مشاهده علائم انجام دهید، ممکن است بدون انجام هیچ روش درمانی دیگری به طور کامل بهبود پیدا کنید.
- استفاده از آتل و فیزیوتراپی مرحله دیگر درمان است. پزشک استفاده از آتلی را به شما توصیه میکند که انگشت شست و مچ دست محکم و ثابت نگه دارد. به مدت ۴ تا ۶ هفته در تمام طول روز و شب باید از آن استفاده کنید.
- باید تمریناتی جهت ایجاد قدرت در مچ دست، دست و بازو انجام شود.
در صورتی که هیچ یک از روشهای درمانی ذکر شده کمکی به روند بهبودی بیمار نکند، متخصص ارتوپدی ممکن است در نهایت عمل جراحی را برای بیمار در نظر بگیرد.
در عمل غلاف تاندون آزاد میشود و در نهایت تاندون به راحتی میتواند حرکت کند. عمل به صورت سرپایی انجام میشود و نیاز به بستری شدن در بیمارستان وجود ندارد. پس از جراحی نیز برای تقویت شست و مچ دست احتمالا به مراجعه به فیزیوتراپیست نیاز خواهد بود.
روشهای خانگی برای تسکین التهاب و درد
اگر مبتلا به دکرون هستید، برخی از روشها و راهکارهای خانگی وجود دارد که میتواند منجر به ایجاد احساس بهتر در شما شود، در ادامه این موارد را برای شما ذکر خواهیم کرد:
- در قسمت مورد نظر کمپرس یخ بگذارید تا التهاب تسکین یابد.
- از هر فعالیتی که منجر به بدتر شدن علائم میشود، باید خودداری کنید. از انجام حرکات مکرر با دست آسیبدیده باید خودداری شود.
- تا زمانی که پزشک توصیه کرده است باید از آتل استفاده کنید.
- به تمرینات ورزشی مختص به خود ادامه دهید.