جراحی ACL (رباط صلیبی قدامی)
آسیب دیدگی ACL (رباط صلیبی قدامی) در ورزشکاران شایع است. ACL (رباط صلیبی قدامی) نواری بافتی داخل زانو است و زمانی که کشیده یا پاره شود، آسیب می بیند. این اتفاق زمانی روی می دهد که همزمان با دویدن یا پریدن، چرخش سریع یا حرکت ناگهانی رخ دهد.
وظیفه ACL (رباط صلیبی قدامی) چیست؟
ACL (رباط صلیبی قدامی) سالم به همبستگی استخوان های زانو و ثبات زانو کمک می کند. آسیب این رباط ممکن است با مشکلاتی در اعمال فشار به زانو، راه رفتن یا ورزش کردن همراه باشد.
در چه صورتی به پزشک متخصص برای ACL (رباط صلیبی قدامی) می بایست مراجعه کرد؟
در صورتی که ACL (رباط صلیبی قدامی) دچار کشیدگی یا پارگی خفیف شده باشد ممکن است با کمک پزشک و فیزیوتراپی به مرور زمان بهبود یابد. اما در صورت پارگی کامل، بخصوص در مواردی که فرد جوان است یا قصد دارد به فعالیت های ورزشی خود ادامه دهد، ممکن است لازم باشد جایگزین شود. در صورتی که شخص مسن تر است یا فعالیت کمتری دارد، ممکن است پزشک درمان هایی را توصیه کند که مستلزم جراحی نیستند.
بیشتر درباره ACL (رباط صلیبی قدامی) بدانید
علت پارگی رباط صلیبی قدامی چیست؟
پارگی رباط صلیبی در زانو بهصورت ناگهانی ایجاد شده و در تمامی ورزشهای تماسی و غیر تماسی مشاهده میشود. در اغلب مواقع بهدلایل همچون موارد زیر ایجاد میشود:
– توقف یا چرخش ناگهانی، هنگامی که ورزشکار پای خود را در یک جا قرار داده و ناگهان تغییر جهت میدهد، میتواند منجر به پارگی شود. بهطور مثال زمانی که فردی روی یک پای خود مانند والیبال یا بسکتبال فرود میآید.
– زمانی که بهطور مستقیم به زانو ضربه وارد میشود، به خصوص زمانی که بیش از حد کشیده شده و به سمت داخل خم شود.
هنگامی که توقف ناگهانی یا روند کند شدن وجود داشته باشد، منجر به کشیده شدن بیش از حد رباط میشود.
– فشار مکرر به زانو میتواند منجر به از بین رفتن خاصیت الاستیسیته رباط صلیبی زانو شود.
– در هنگام سقوط یا پرش ممکن است زانو به سمت عقب دچار پیچ خوردگی شود.
– آسیبهای ورزشی شایعترین دلیل پارگی رباط صلیبی قدامی است، با این وجود ممکن است این عارضه به دلایلی همچون حوادث رانندگی یا سقوط رخ دهد.