سیاتیک چیست؟

سیاتیک چیست؟, دکتر امید شریفی
فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب، یک هدر اضافه کنید

    سیاتیک چیست؟

    عصب سیاتیک بزرگترین عصب بدن انسان است. این عصب در داخل باسن و در پشت ران درست درخط وسط سیر می‌کند و به زانو می رسد. در پشت زانو به دو شاخه تی بیال و عصب پروانه آل مشترک تقسیم می شود. درد سیاتیک به صورت یک طرفه یا دو طرفه انتشار می یابد. البته عصب پرونئال مشترک خود به دو عصب پرونئال سطحی و عمقی تقسیم می شود. عصب پرونئال سطحی حسی است و به پوست میرود و حس جلوی پای انسان را تامین میکند و عصب پرونئال عمقی به عضلات جلوی ساق پا میرود . سیاتیک به دردی اشاره می کند که در سرتاسر مسیر عصب سیاتیک از نیمه پایینی کمر در لگن و ران و به سمت پایین هر پا منشعب می شود. معمولا سیاتیک تنها یک طرف از بدنتان را تحت تاثیر قرار می دهد.
    مشاهده مقاله
    بیماری اسگود شلاتر چیست؛ درد زانو در نوجوانان

    بـررسی سیاتیک

    سیاتیک معمولا زمانی رخ می دهد که یک دیسک درگیرِ فتق (بیرون زده) شده باشد، زائده استخوانی روی ستون فقرات قرار داشته باشد و به سیاتیک فشار وارد کند یا باریک شدن نخاع در ستون فقرات (تنگی نخاعی) رخ دهد. این مشکلات باعث فشار آمدن به قسمتی از عصب سیاتیک می شود.این امر منجر به التهاب، درد و اغلب مقداری بی حسی در پای درگیر می شود. اگرچه درد مربوط به سیاتیک یا اصطلاحا رگ سیاتیک می تواند شدید باشد، اغلب موارد با درمان های غیر جراحی طی چند هفته حل می شود.

    علایم سیاتیک چیست؟

    دردی که از نیمه پایینی ستون فقرات (کمری) به سمت ران و به سمت پایین پشت پا منتشر می‌شود، نشانه سیاتیک است. ممکن است تقریبا در هر جایی در طول مسیر عصب سیاتیک احساس ناراحتی کنید. این درد می تواند بسیار متنوع باشد، از یک درد خفیف تا احساس سوزش شدید یا درد شکنجه آور.
    مشاهده مقاله
    ضرب دیدگی زانو را به راحتی درمان کنید
    گاهی می تواند احساسی مانند تکان خوردن یا شوک الکتریکی داشته باشد. زمانی که سرفه یا عطسه می کنید، می تواند بدتر شود و نشستن طولانی مدت می تواند علائم سیاتیک را تشدید کند.

    دلیل به وجود آمدن دردهای سیاتیکی چیست؟

    سیاتیک زمانی رخ می دهد که عصب سیاتیک توسط یک دیسک درگیر فتق در داخل ستون فقرات یا به خاطر رشد بیش از حد استخوان در مهره ها، فشار داده شده است. به ندرت عصب می تواند به خاطر تومور فشرده شود یا به علت بیمارهای زمینه ی مثل دیابت آسیب ببیند.

    روش های درمان درد سیاتیک چیست؟

    هدف از درمان سیاتیک، کاهش درد و افزایش تحرک است. بسیاری از موارد سیاتیک با گذشت زمان و با درمان های غیر جراحی خوب می شوند.
    تماس مطب کرج
    مسیریابی مطب کرج
    دریافت نوبت آنلاین
    تماس مطب فردیس
    مسیریابی مطب فردیس
    پیمایش به بالا