۶ علت خواب رفتن انگشتان دست

۶ علت خواب رفتن انگشتان دست, دکتر امید شریفی
فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب، یک هدر اضافه کنید

    ۶ علت خواب رفتن انگشتان دست

    بی حسی یا خواب رفتن انگشتان دست می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. بسته به علت ایجاد خواب رفتگی انگشتان، درمان متفاوت خواهد بود. گاهی تنها با تغییر فعالیت یا با مصرف دارو چنین عارضه‌ای به راحتی درمان می‌شود.

    در این مقاله قصد داریم در خصوص ۶ عامل مهم که می‌تواند در خواب رفتن انگشتان دست شما موثر باشد. بررسی‌هایی را جهت تشخیص علت انجام دهیم. تشخیص دقیق علت ایجاد چنین مشکلی می‌تواند به پزشک کمک کند تا درمان موثری برای شما انجام گیرد.

    ۶ علت خواب رفتن انگشتان دست, دکتر امید شریفی

    با دلایل رایج خواب رفتن انگشتان دست آشنا شوید

    1. سندرم تونل کارپال

    طبق تحقیقاتی که در این زمینه انجام گرفته است، سندرم تونل کارپال یکی از علل شایع خواب رفتگی انگشتان دست است. تونل کارپال یک گذرگاه باریکی‌است که از مرکز مچ دست عبور می‌کند.

    عصب میانی از این قسمت عبور می‌کند و گیرافتادگی عصب می‌تواند باعث بی حسی، خارش یا درد در انگشتان شما بشود. سندرم تونل کارپال به‌ شکلی است که باعث بی حسی انگشتان هنگام خوابیدن می‌شود و همچنین بیمار احساس خواب رفتگی در انگشتان دست دارد.

    مشاهده مقاله
    قوز گردن چیست؟

    برای تشخیص این عارضه، پزشک شرح حالی از بیمار خواهد گرفت و سوابق بیماری او را بررسی می‌کند. به عنوان مثال ممکن است فردی به‌دلیل استفاده بیش از حد از موس، کیبورد، پیانو و… دچار این عارضه شود. در این مواقع با تغییر سبک فعالیت خود می‌توانید این عارضه را درمان کنید.

    1. نوروپاتی تحت فشار

    نوروپاتی زمانی ایجاد می‌شود که فشار روی عصب باشد و منجر به ضعف، بی حسی و همچنین خواب رفتگی شود. سندرم تونل کارپال نیز نوعی فشرده شدن نوروپاتی است.

    گاهی ممکن است عصب به‌دلیل آسیب دیدگی، بزرگ شدن رگ‌های خونی، ضخیم شدن عضلات یا کیست‌هایی که در نزدیک عصب رشد می‌کند، تحت فشار قرار گیرد. زمانی که عصب در قسمت‌هایی مانند مچ دست، آرنج، بازو یا گردن فشرده شود، می‌تواند عارضه‌هایی مانند بی حسی یا خواب رفتگی در انگشتان دست ایجاد کند.

    فیزیوتراپی برای درمان این دسته از افراد گزینه مناسبی است. نکته دیگری که وجود دارد این است که اضافه وزن از موارد مهمی است که می‌تواند منجر به این عارضه شود، با کاهش وزن می‌توانید علائم را کاهش دهید.

    1. نوروپاتی محیطی

    نوروپاتی محیطی بسته به اعصابی که روی آن تاثیر می‌گذارد، علائم مختلفی ایجاد می‌کند. از دست دادن حس در انگشتان می‌تواند یکی از این علائم باشد. دلایل زیادی برای ایجاد نوروپاتی محیطی وجود دارد.

    مشاهده مقاله
    کلاب فوت چیست و آیا درمانی دارد

    گاهی این عارضه می‌تواند به‌صورت ژنتیکی یا به‌صورت اکتسابی ایجاد شده باشد. دلایل نوروپاتی نوع اکتسابی به شرح زیر است:

    • دیابت
    • مصرف بیش از حد و طولانی مدت الکل
    • کمبود ویتامین B12
    • بیماری مزمن کبدی و کلیوی
    • کم کاری تیروئید
    • و آسیب‌های دیگر

    درمان این عارضه بسته به محل آسیب به عصب و علائمی که از فرد مشاهده می‌شود، متفاوت خواهد بود.

    1. فیبرومیالژیا

    فیبرومیالژیا نوعی اختلال است که باعث می‌شود در هر قسمت از بدن خود احساس درد، بی حسی و گزگز داشته باشید. علائم شایع دیگر عبارتند از:

    • مشکل هنگام خواب
    • خستگی
    • اختلال در حافظه
    1. سندرم درد میوفاشیال

    سندرم درد میوفاشیال یک مشکل اسکلتی عضلانی است که می‌تواند منجر به درد عضلانی یا درد ارجاعی در سایر قسمت‌های بدن شود. محققان بر این باورند که این بیماری می‌تواند باعث بی حسی دست و بازو نیز شود.

    ۶ علت خواب رفتن انگشتان دست, دکتر امید شریفی

    1. مصرف برخی از داروها

    برخی از پزشکان معتقدند که مصرف برخی از داروها برای درمان سرطان باعث سوزن سوزن شدن و بی حسی در دست‎های بیمار می‌شود. این عوارض می‌تواند به‌صورت دائمی یا موقتی در فرد ایجاد شود.

    مشاهده مقاله
    علائم و درمان شکستگی استخوان

    دلایل شایع موثر دیگر در خواب رفتن انگشتان دست:

    • کمبود ویتامین B1
    • اسکلروز چندگانه
    • سکته
    • اختلالات مغز و نخاع

    کلام آخر

    همانطور که برای شما ذکر کردیم دلایل مختلفی برای خواب رفتن انگشتان دست وجود دارد. این علائم ممکن است بدون درمان یا با تغییر سبک زندگی جزئی به راحتی برطرف شود.

    در صورتی که با تغییر سبک زندگی و انجام درمان‌های خانگی شرایط شما بهبودی پیدا نکرده، بهتر است در این خصوص با بهترین متخصص ارتوپدی در کرج مشورت داشته باشید تا شرایط شما را به‌طور کامل بررسی کند. با توجه به علل ایجاد بی حسی یا خواب رفتن انگشتان دست درمان مناسبی برای بیماران در نظر گرفته خواهد شد.

    تماس مطب کرج
    مسیریابی مطب کرج
    دریافت نوبت آنلاین
    تماس مطب فردیس
    مسیریابی مطب فردیس
    پیمایش به بالا