راهکارهای موثر برای درمان بورسیت آرنج
زمانی که ضربهای به آرنج وارد شود یا طی مدت زمان طولانی به آرنج خود تکیه دهید، متوجه قرمزی و تورم این قسمت از دست خود خواهید شد.
در موارد شدید ممکن است تورم به صورت یک توده ایجاد شود. از آنجا که به استخوان برجسته آرنج اولکرانون گفته میشود، به همین جهت بورس متورم شده در این قسمت از بدن به عنوان بورسیت اولکرانون شناخت میشود.
بورس کیسهای پر از مایع است و عملکردی مانند بالشتک در قسمتهایی که ماهیچه و تاندون روی استخوانها و نزدیک مفاصل بزرگ مانند شانهها، باسن و زانوها قرار گرفتهاند، دارند.
وجود بورس در آرنج، اصطکاک بین استخوان تیز آرنج و پوست را کاهش میدهد. هنگامی آرنج خود را لمس میکنید، متوجه آن نمیشوید؛ زیرا به صورت صاف و مطابق با شکل استخوان قرار گرفته است. چنانچه بورس آرنج تحریک شود، متورم خواهد شد.
بورسیت آرنج چه علائمی دارد؟
علائمی که پس از التهاب بورس در آرنج احساس میکنید به شرح زیر است:
- احساس سفتی و سختی
- احساس درد
- درد هنگام حرکت یا فشار
- قرمزی و تورم
تورم ممکن است با گذشت زمان و به تدریج یا به صورت کاملا ناگهانی ایجاد شود.
استراحت دادن و جلوگیری از ضربه به آرنج، درمانی است که معمولا برای بورسیت در نظر گرفته میشود. بورسیت آرنج اغلب پس از چند هفته برطرف میشود. در ادامه این مقاله راهکارهای درمانی موثر را برای شما آوردهایم تا بتوانید به راحتی بورسیت را درمان کنید.
۱. استراحت دادن به آرنج
یکی از نکات مهمی که برای درمان باید در نظر داشته باشید، استراحت دادن به مفصل آرنج است. بورسیت در اغلب مواقع برای افرادی ایجاد میشود که حرکاتی مکرر در این قسمت از دست خود انجام میدهند.
به طور مثال ممکن است به دلیل ورزشهایی مانند تنیس یا گلف به این بیماری مبتلا شوید. درمان آسیب های ورزشی باید به موقع و سریع انجام گیرد.
علاوه بر این گاهی افراد به دلیل تکیه دادن به آرنج طی زمان طولانی یا وارد شد ضربه ناگهانی دچار بورسیت آرنج میشوند. اگر فعالیت منجر به بورسیت شده است، در قدم اول برای درمان میبایست از انجام آن فعالیت تکراری خودداری کنید. اگر از تحریک بورسیت جلوگیری شود، پس از مدت کوتاهی شاهد درمان آن خواهید بود.
۲. استفاده از یخ
استفاده از کمپرس یخ در ۴۸ ساعت ابتدایی، تورم ایجاد شده را کاهش میدهد. در واقع سرما منجر به کاهش جریان خون در آن قسمت میشود و در نهایت التهاب کاهش خواهد یافت. علاوه بر این، سرما درمانی با کاهش فعالیت میتواند به تسکین درد به صورت موقتی کمک کند.
به این نکته توجه داشته باشید که نباید یخ را به صورت مستقیم روی آرنج خود قرار دهید. یخ را در حوله بپیچید و سپس روی آرنج بگذارید.
۳. گرما درمانی
گرما درمانی یا دوش آب گرم میتواند به بهبود گردش خون کمک کند و در نتیجه سفتی ایجاد شده در آرنج برطرف خواهد شد.
علاوه بر این، گرما درمانی منجر به تسکین درد نیز میشود. درمان به روش سرما و گرما درمانی میتواند برای رفع التهاب موثر باشد. اگر هر یک از این دو روش درد یا تورم را بدتر کرد، از انجام آن خودداری کنید.
۴. خودداری از برخی فعالیتها
از فعالیتهایی که به آرنج فشار وارد میکند، باید خودداری کنید، به خصوص ورزشهای فیزیکی. اگر حرکت خاصی منجر به بدتر شدن بورسیت آرنج میشود، باید از انجام تا زمان بهبودی خودداری کنید.
در این باره با بهترین متخصص ارتوپدی در کرج مشورت داشته باشید تا شما را راهنمایی کند که مجاز به انجام چه فعالیتهایی هستید.
۵. مصرف مسکنهای بدون نسخه
برای کاهش درد و التهاب، از مسکنهای بدون نسخه استفاده کنید. داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی فراوانی هستند که میتوانید بدون نسخه خریداری کنید. این داروها شامل آسپرین، ایبوپروفن و ناپروکسن است. برخی از داروها به صورت موضعی است (کرم حاوی کپسایسین) که میتوانید بر قسمت مورد نظر بمالید.
۶. پد آرنج
هنگام فعالیت یا خواب میتوانید از پدهای آرنج استفاده کنید تا از برخورد آرنج به قسمتهای دیگر خودداری شود. استفاده از آن باعث فشرده شدن و متورم شدن آرنج میشود. این شرایط به کاهش تورم و سفتی نیز کمک میکند.
۷. آنتیبیوتیکها
اگر التهاب ایجاد شده ناشی از عفونت باشد، باید آنتیبیوتیک مصرف کنید. در صورت نیاز مصرف این دارو، پزشک برای شما تجویز خواهد کرد. بسیار مهم است که آنتیبیوتیک را کامل طبق تجویز پزشک مصرف کنید.
۸. فیزیوتراپی
برخی از تمرینات خاص میتواند به تقویت عضلات آرنج کمک کند تا درد تسکین یابد. اینگونه تمرینات را باید با مشورت فیزیوتراپیست انجام دهید. در اغلب مواقع تمرینات کششی برای بیماران در نظر گرفته میشود.
۹. تزریق کورتیکواستروئید
تزریق مستقیم کورتون به بورسیت میتواند به کاهش درد و التهاب ناشی از بورسیت آرنج کمک کند.
۱۰. جراحی
گاهی اوقات در صورتی که بیمار با هیچ یک از روشهای درمانی ذکر شده بهبود پیدا نکند، نیاز به تخلیه بورس دارد که به آن آسپیراسیون گفته میشود.
پس از بی حس کردن قسمت مورد نظر، تزریق در بورس انجام میگیرد تا مایعات را از بین ببرد. در برخی از موارد نادر ممکن است نیاز به عمل جراحی برای خارج کردن بورس باشد.
پزشکان سعی بر این دارند که از انجام عمل جراحی خودداری کنند؛ اما اگر بورسیت به صورت مزمن طی ۶ تا ۱۲ ماه ایجاد شود، نیاز به انجام عمل جراحی خواهد بود.