تومور استخوانی چیست؟

تومور استخوانی چیست؟, دکتر امید شریفی
فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب، یک هدر اضافه کنید

    تومور استخوانی چیست؟

    هنگامی‎که سلول‌ها به طور غیر طبیعی و غیر قابل کنترل تقسیم می‌شوند، می‌توانند توده یا توده‌هایی را در بافت تشکیل دهند. این توده تومور نامیده می‌شود. تومورهای استخوانی در استخوان‌های شما شکل می‌گیرند و می‌توانند خوش‌خیم یا بدخیم باشند.

    اصولا تومورهای خوش‌خیم سرطانی نیستند. درحالی‌که تومورهای خوش‌خیم استخوان معمولاً در جای خود باقی می‌مانند و بعید است که کشنده باشند، اما هنوز سلول‌های غیرطبیعی محسوب می‌شوند و نیاز به درمان دارند؛ زیرا می‌توانند رشد کنند و بافت استخوانی سالم شما را فشرده کرده و باعث بروز مشکلات بعدی شوند. تومورهای بدخیم سرطانی هستند و می‌توانند باعث گسترش سرطان در سراسر بدن شوند.

    طبق آمار، تومورهای غیرسرطانی استخوان بسیار شایع‌تر از تومورهای سرطانی هستند. با این وجود، توجه به علائم تومور استخوان بسیار اهمیت دارد. در این مقاله به جزئیات بیشتری در این زمینه اشاره خواهیم کرد.

    تومور استخوان ( سرطان استخوان ) چیست؟

    تومور یعنی یک توده بافتی که بر اثر رشد ناهنجار و غیرقابل کنترل دسته ای از سلول ها بوجود میاید و وقتی این توده بافتی در استخوان باشد به آن تومور استخوان میگویند.
    در اثر رشد تومور، استخوان با بافتی جایگزین میشود که ممکن است به اندازه آن محکم نبوده و نتیجه آن ممکن است شکسته شدن استخوان باشد.

    مشاهده مقاله
    فواید عمل بسته زانو نسبت به عمل باز

    تشخیص تومور استخوانی

    پس از معاینه توسط پزشک ارتوپد آزمایشات مختلف خون یا ادرار و از روش های تصویربرداری مانند رادیوگرافی ساده، سونوگرافی، سی تی اسکن، ام آر آی یا اسکن استخوان ( اسکن رادیوایزوتوپ) برای تشخیص دقیق بیماری و بررسی شکل و وسعت درگیری استفاده میشود.در بسیاری اوقات تشخیص نوع تومور استخوان منوط به نمونه برداری از بافت آن و بررسی پاتولوژی است. پزشک بافت تومور را به وسیله سوزن بخصوصی که از راه پوست به داخل تومور فرستاده میشود بدست آورد و یا ممکن است لازم باشد تا با روش باز جراحی بافت لازم برای بررسی جمع آوری شود.

    علل بروز تومور استخوان چیست؟

    هنوز علت اصلی بروز انواع تومور استخوان شناخته نشده است. اما چند علت احتمالی ژنتیک، پرتودرمانی و آسیب به استخوان‌ها موثرند. به عنوان مثال طبق مطالعات، افرادی‌که شکستگی استخوان را با گذاشتن ایمپلنت‌های فلزی ترمیم کرده‌اند احتمال بیشتری دارد که بعداً علائم تومور استخوان را نشان دهند و به استئوسارکوما مبتلا شوند.

    مشاهده مقاله
    آسیب های ورزشی به زانو

    شایع‌ترین علائم تومور استخوان

    احساس درد مبهم در استخوان آسیب‌دیده شایع‌ترین علامت سرطان استخوان است. این درد معمولا به‌صورت خفیف شروع شده و سپس شدید و مزمن می‌شود. گاهی ممکن است آنقدر شدید شود که شما را شب‌ها از خواب بیدار کند.

    اغلب در اثر وجود یک تومور استخوانی کشف‌نشده، استخوان ضعیف شده و می‌شکند که منجر به احساس درد شدید می‌شود. این مسئله به‌عنوان یک شکستگی پاتولوژیک شناخته می‌شود. اگرچه گاهی ممکن است فقط در محل تومور تورم و التهاب وجود داشته باشد.

    در مواردی بیمار اصلا درد استخوانی ندارد، اما مدام با تعریق شبانه، تب، خستگی یا کاهش وزن ناخواسته مواجه می‌شود.

    درمان تومور استخوانی

    تومورهای خوش خیم

    اگر تومور شما خوش خیم است، پزشک شما ممکن است تنها مراقبت از نزدیک را برای دیدن تغییرات توصیه کند. در این دوران، ممکن است به پیگیری های دوره ای با عکس رادیولوژی و دیگر آزمایشات نیاز داشته باشید.
    برخی از تومور های خوش خیم می توانند با دارو به خوبی درمـان شوند. برخی طی زمان از بین می روند. این موضوع به طور مشخص در مورد برخی سرطان های رخ داده در کودکان مثل استئوئید استئوما صادق است.

    مشاهده مقاله
    هر آن چیز که باید در خصوص صافی کف پا بدانید

    تـومور های بدخیم

    درمان شامل تیمی از پزشکان از تخصص های مختلف است که با هم کار می کنند تا مراقبت های لازم را فراهم آورند. برخی از آنها انکولوژیست (متخصصین درمان سرطان) خواهند بود. تیم درمانی شما ممکن است شامل یک متخصص انکولوژی ارتوپدی ، متخصص انکولوژی، متخصص انکولوژی رادیوتراپی، متخصص رادیولوژی و متخصص پاتولوژی باشد. هدف درمان، درمان سرطان و حفظ عملکرد هر عضو تحت تاثیر سرطان در بهترین حالت ممکن است.

    سخن آخر

    با توجه به وجود طیف گسترده‌ای از انواع تومور استخوان، نباید علائم ساده‌ای مانند درد و التهاب مزمن استخوان، شکستگی بی‌دلیل استخوان، خستگی و غیره را نادیده گرفت. این‌که تومور استخوان چقدر سریع بهبود می‌یابد، بستگی به نوع تومور، میزان بزرگی و محل قرارگیری آن دارد.
    توصیه می‌کنیم به‌محض بروز علائم تومور استخوان به یک پزشک متخصص ارتوپدی معتبر و باسابقه مراجعه کنید.

    تماس مطب کرج
    مسیریابی مطب کرج
    دریافت نوبت آنلاین
    تماس مطب فردیس
    مسیریابی مطب فردیس
    پیمایش به بالا